Scenariile propuse de Ministerul Sănătății pentru începerea școlii. Două variante pentru învățământul hibrid

0

Ministerul Sănătății propune trei scenarii pentru începerea anului școlar, unul hibrid cu două sub-scenarii, al doilea de revenire integrală la școală și altul de desfășurare a orelor exclusiv online, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro.

Potrivit primului scenariu, toţi elevii ar urma să revină în bănci la toamnă şi să respecte distanţarea fizică, care trebuie să fie de cel puţin un metru.

În al doilea scenariu, cel hibrid, sunt avansate 2 sub-scenarii:

  • Varianta 1: toți copiii de grădiniță și din clasele pregătitoare și I-IV revin la școală, în timp ce elevii de gimnaziu și liceu vor veni prin rotație, câte jumătate de clasă, urmând să facă schimb cu cealaltă jumătate de clasă la 1 sau 2 săptămâni.
  • Varianta 2: toți elevii, indiferent de clasă și ciclu școlar, vin la școală prin rotație.

Al treilea scenariu propus de Ministerul Sănătății prevede că școala se desfășoară 100% online pentru toți elevii, indiferent de ciclul de învățământ.

Descentralizarea deciziei. Potrivit documentului realizat de Ministerul Sănătății și obținut de Edupedu.ro, Inspectoratele Școlare Județene, DSP-urile și conducerile școlilor ar urma să decidă care este scenariul care “se aplică în orice moment” în fiecare școală în parte, pentru hotărârea finală fiind nevoie și de aprobarea Comitetului județean pentru situații de urgență. Documentul mai prevede că școlile pot adopta scenarii diferite la fiecare ciclu de învățământ.

Citește și: Variantele pentru noul an școlar. Alexandru Rafila: Trebuie măsuri flexibile, nu există două şcoli la fel. Copiii nu pot fi transformați în cititori de tablete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.