Final de clasa a VIII-a. Scrisori din partea profesorilor pentru generația care ”a trecut examenul existenței înaintea evaluării școlare” VIDEO

0
Foto: Captură video Youtube

Astăzi, pentru elevii claselor a VIII-a ar fi trebuit să sune ultimul clopoțel. Însă, promoția 2020 încheie școala generală fără festivitatea de absolvire tradițională și fără banchet. Profesorii transmit mesaje în online, catalogul este strigat pentru ultima dată pe Zoom sau Google Meet, iar unele școli organizează festivități în mediul virtual. Este și cazul Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Cluj-Napoca, unde cei 90 de absolvenți își iau rămas-bun de la școală și profesori pe platforma Zoom.

Diriginții claselor a VIII-a și directorii școlii din Cluj-Napoca au realizat de asemenea un filmuleț pe care l-au dedicat Promoției 2020. ”Vă strâng în brațe pe toți și vă felicit pentru că ați trecut examenul existenței înaintea evaluării școlare, pentru că ați învățat lecții de viață care nu existau în niciun manual, pentru că am simțit cât de lipsită de sens este vocația noastră fără voi, pentru că ne-ați învățat să vă îmbrățișăm cu ochii în ecranul plat”, spune Camelia Sîncrăian Pop, directorul școlii, în mesajul transmis absolvenților.

Darurile primite de elevi din partea profesorilor: curaj, credință, răbdare, adevăr, speranță și iubire.

Scrisori pentru absolvenți

Absolvenții au primit totodată diplome și scrisori cu mesaje emoționante din partea școlii, scrie Monitorul de Cluj, iar cele două șefe de promoție, Alexia Pop și Daria Maria Broscoi, au fost vizitate de profesorii diriginți și directorul școlii, care le-a dăruit coronițe de absolvire, diplome de excelență și buchete de flori.

„Nu am știut că vor veni. Am fost foarte surprinsă și m-am bucurat mult că mi-au adus diploma. Este, în fond, o dovadă palpabilă că a meritat tot efortul și m-am emoționat fiindcă am realizat că domnii profesori sunt în continuare alături de noi, chiar dacă situația nu este una foarte fericită”, a spus Daria, potrivit sursei citate.

„Am așteptat festivitatea cel mai mult, încă de când am început clasa a VIII-a. Festivitatea și banchetul sunt, în fond, un simbol al finalului și ne-ar fi ajutat să trecem mai ușor peste despărțite, am fi fost cu toții acolo, colegi, profesori și ne-am fi luat rămas bun cum se cuvine. Însă vom avea o festivitate online și cred că va fi drăguț. Măcar așa vom avea ocazia să spunem câteva cuvinte și să ne luăm la revedere”, a mai declarat absolventa de clasa a VIII-a.

Citește și: Mesajul unei profesoare pentru elevii din ”generația unui bizar 2020”: ”Cu voi, lumea s-a schimbat. Ne-ați ajutat să ne depășim limitele”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.