Festivitate de absolvire pe terenul de sport, cu măşti şi păstrând distanţa: „Este o absolvire aparte, pentru o generaţie aparte” VIDEO

0
Foto: Captură video facebook.com

O festivitate de absolvire aparte, adaptată restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, a avut loc joi la Balş, la Liceul Teoretic ‘Petre Pandrea’, unde aproximativ 170 de elevi de la clasele a VIII-a şi a XII-a, aşezaţi pe terenul de sport la câte doi metri distanţă unii de alţii şi purtând măşti, au fost aplaudaţi atunci când diriginţii le-au strigat numele, relatează Agerpres.

Potrivit directorului liceului, Marian Viorel Anghel, la ceremonie au fost prezenţi 47 de elevi de clasa a VIII-a şi aproape 120 de elevi de clasa a XII, care după eveniment au rămas la orele de pregătire pentru examenele naţionale.

Marian Viorel Anghel a explicat faptul că modul în care au fost poziţionaţi elevii pe terenul de sport a fost gândit înainte de a începe orele de pregătire şi fiecare elev s-a aşezat pe câte un cerculeţ aflat la o distanţă de doi metri de următorul cerc.

„Astăzi toate orele de pregătire au început la ora 10,00, iar de la 9,30 am rezervat timp pentru a celebra absolvirea gimnaziului şi, respectiv, a liceului. Au fost discuţii în cadrul consiliului profesoral despre măsurile care trebuie luate pentru a fi în siguranţă toată lumea, prin urmare nu am făcut rabat de la nicio regulă. Poziţionarea pe teren fusese făcută cu două săptămâni în urmă şi face parte din procedura de acces în şcoală pentru fiecare elev care ajunge în curtea şcolii, după triajul epidemiologic, pe unul din acele cerculeţe, după care împreună cu grupa lui merge într-o sală de curs pentru orele de pregătire„, a spus Anghel.

Absolvenţii au primit din partea liceului câte o eşarfă cu textul „Liceul Teoretic Petre Pandrea, promoţia 2020” şi vor primi şi câte o fotografie de la festivitate. Câţiva dintre absolvenţi au adresat mesaje colegilor, exprimându-şi speranţa într-un viitor bun. „Este o absolvire aparte, pentru o generaţie aparte. Dacă noi am fost dezavantajaţi din cauza contextului social, din cauza acestei pandemii, înseamnă că şi putem să ducem această greutate pe umerii noştri. Aşa că, vă rog, nu vă descurajaţi, învăţaţi pentru Bac„, şi-a îndemnat colegii una dintre absolventele de clasa a XII-a.

Citește și: Cadoul profesorilor de la o școală din Baia Mare pentru absolvenții clasei a VIII-a: ”Copiii au plâns. Feedback-ul lor a fost extraordinar” VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here