Ministrul Sănătății, întrebat dacă se ia în calcul ca la examenele naționale elevii să nu poarte măşti: ”Decizia este a Ministerului Educaţiei”

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost întrebat, joi, de jurnaliști dacă se ia în considerare ca, la Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat, elevii să nu poarte măşti, răspunsul oficialului fiind că decizia aparține Ministerului Educației. 

„Ministerul Educaţiei va decide printr-un ordin acest lucru. (…) Au cerut sprijinul, am dat, am dat un ordin comun și pentru aceste examene, după cum știți sunt anumite excepții, dar nu în acest caz. (…) Decizia este a Ministerului Educației, care gestionează aceste situații”, a spus ministrul Sănătății.

Pe de altă parte, Nelu Tătaru a arătat că se va lua în calcul eliminarea obligativităţii purtării măştilor atunci când transmiterea comunitară a noului coronavirus va fi „aproape inexistentă” şi când nu vor mai exista focare.

„Deocamdată avem obligatorii măştile în spaţiile închise, în transportul în comun şi la locurile de muncă, cu câteva excepţii. În momentul în care la nivel naţional vom avea o transmitere comunitară aproape inexistentă sau subliminală, când nu vom mai avea focare în unităţi spitaliceşti, în unităţile de îngrijire pentru bătrâni, atunci ne gândim să nu mai fie obligatorii măştile. Până atunci este o minimă măsură de prevenţie. Gândiţi-vă că principala cauză sau principalul fel de transmitere este cel aerogen, încă se menţine. Cât timp suntem apropiaţi în spaţiile închise, ne gândim să rămână aceste măşti”, a spus ministrul Sănătății, potrivit Agerpres.

Conform reglementărilor în vigoare, purtarea măștii este obligatorie în spații închise. Elevii și profesorii sunt obligați să poarte măști atât la cursurile de pregătire, cât și la examene.

Ministrul Educației, Monica Anisie, declara în urmă cu două zile, într-o intervenție la un post de televiziune, că medicul poate decide dacă elevii cu astm vor purta mască în timpul examenelor.

”Cel mai bine este ca medicul să se pronunțe în acest sens. De aceea, această prevedere referitoare la purtatul măștii, precum și prevederea referitoare la temperatura de 37,3, aceste prevederi, de fapt, sunt ale Ministerului Sănătății. Nu Ministerul Educației a făcut o astfel de recomandare, ci Ministerul Sănătății. Cred că tot ministrul Sănătății poate să ne lămurească în acest sens”, preciza ministrul Educației.

Citește și: Monica Anisie, despre elevii care susțin Evaluarea Națională în sesiunea specială: ”Există timpul necesar pentru a fi admiși la liceu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.