Ministrul Sănătății, întrebat care ar fi soluția pentru ca elevii să revină fizic la școală: ”Să scadă numărul de infectări”

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că școlile nu se vor redeschide în cazul în care numărul îmbolnăvirilor va crește. Condiția pentru ca elevii să revină fizic la școală în localitățile aflate în scenariul roșu este, a arătat ministrul, ”să scadă numărul de infectări”.

Ministrul Sănătății a fost întrebat în legătură cu informațiile privind redeschiderea graduală a școlilor. ”Se analizează permanent și la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, și la nivelul celorlalte ministere, fiecare componentă care ține de fiecare dintre noi. Este o analiză, dar, mă repet, orice analiză se aplică în contextul evoluției”, a explicat Nelu Tătaru.

La întrebarea ce soluție poate exista ca elevii să revină la școală, răspunsul ministrului Sănătății a fost: ”Să scadă numărul de infectări.”

Ministrul a mai precizat că, în cazul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, nu se pune problema redeschiderii școlilor: ”În acest context. nu putem vorbi (n.red. – despre redeschiderea școlilor).”

Potrivit informațiilor comunicate marți de Ministerul Educației, la nivel național, 4.036 de unități de învățământ desfășoară cursurile în scenariul roșu (exclusiv online).

Citește și: Numărul unităților de învățământ care funcționează în scenariul roșu a trecut de 4.000. Situația la zi privind desfășurarea cursurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.