Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu exclude varianta susținerii online a examenelor naționale

0
Foto: stirileprotv.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Realitatea Plus, că nu este exclusă varianta susținerii online a examenelor naționale. ”Rămâne totuși ca timpul să ne demonstreze dacă evoluția pandemiei în România va duce spre online sau va lăsa și o altă alternativă”, a arătat ministrul.

”În condițiile în care se va recurge la un examen pe care îl vor da, și nu online, sunt stipulate protocoale care să reflecte circuitele, regulile, distanțarea socială, cât și igiena în sălile de clasă”, a spus ministrul Sănătății la postul de televiziune.

Întrebat astfel dacă nu este exclus să se meargă pe varianta organizării unor examene online, Nelu Tătaru a răspuns:

”Da, nu este exclus. Rămâne totuși ca timpul să ne demonstreze dacă evoluția pandemiei în România va duce spre online sau va lăsa și o altă alternativă.”

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunța, luni, că Evaluarea Națională și Bacalaureatul vor fi organizate în conformitate cu noua programă și respectând calendarele deja comunicate.

”Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține în conformitate cu noua programă pe care deja MEC a transmis-o și respectând calendarele comunicate deja. Practic, Evaluarea Națională se va susține începând cu data de 15 iunie, iar examenul de Bacalaureat, noutatea va fi că va începe cu probele scrise în data de 22 iunie și va continua cu probele pentru competențe. Calendarul va fi comunicat ulterior”, spunea Monica Anisie.

Într-un document al Ministerului Educației care cuprinde măsurile privind reluarea activității în sistemul de învățământ după încetarea stării de urgență se arată că ”examenele se vor desfășura în condiții de siguranță, cu sălile dezinfectate, cu păstrarea distanței între elevi, cu măști, iar după fiecare probă se va face dezinfecție.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.