O elevă din Timișoara, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, infectată cu noul coronavirus

0
Foto: theverge.com

O colegă de clasă a tânărului de 16 ani din Timișoara a fost depistată pozitiv cu  noul coronavirus și a fost internată la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, fiind al șaptelea caz de coronavirus înregistrat în România. Grupul de Comunicare Strategică a transmis că starea de sănătate a celor doi tineri este bună, aceștia neavând simptome.

Un nou caz de coronavirus a fost confirmat, joi, în România – o tânără din Timişoara, colegă de clasă cu adolescentul de 16 ani depistat pozitiv pe 4 martie, a informat, joi noaptea, Grupul de Comunicare Strategică.

În urma testelor realizate la Timișoara, în cursul zilei de 5 martie 2020, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv. Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus este o tânără, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Tânăra este transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

În cazul celorlalte 25 de persoane asupra cărora s-au realizat teste, contacți ai tânărului de 16 ani, rezultatele sunt negative. Persoanele menționate vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, ancheta epidemiologică va fi extinsă asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra de 16 ani, fiind luate măsurile de izolare și de prelevare de probe.

Vineri, Grupul de Comunicare Strategică a informat că starea de sănătate a celor doi tineri internaţi la Timişoara este bună, neavând simptome.

Măsuri noi la liceul din Timișoara

Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat, vineri, că va lua noi măsuri în cazul Liceului de Industrie Alimentară din Timișoara, unde au fost descoperite ultimele două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, relatează pressalert.ro.

”În unitatea de învăţământ se iau măsuri de igienă curente, cu intensificarea dezinfecţiei.Pentru elevii unităţii de învăţământ vor fi efectuate activităţi de triaj epidemiologic cu raportare conform reglementărilor în vigoare. Măsurile luate pentru limitarea, până la eliminiare, a riscului de transmitere a infecţiei se actualizează în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice”, se arată într-un comunicat al DSP Timiș.

Citește și: Cursuri suspendate pentru 14 zile în clasa elevului de 16 ani din Timișoara, depistat cu noul coronavirus UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.