Ancheta epidemiologică a fost extinsă la școala din sectorul 2 al Capitalei, anunță Ministerul Sănătății

0

Ministerul Sănătăţii a anunţat că Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis, în cazul Şcolii Gimnaziale nr. 28 din Sectorul 2, extinderea anchetei epidemiologice şi au mai fost recoltate încă 11 probe, relatează Agerpres.

Conform unei informări a ministerului, se aşteaptă rezultatul acestor noi teste pentru tulpina cu contagiozitatea ridicată.

„În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021). Vineri, au fost testate la ‘Matei Balş’ zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile„, se arată în comunicat.

Persoanele depistate pozitiv nu au călătorit în străinătate.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a luat decizia ca şcoala să fie închisă, iar luni se va realiza dezinfecţie generală, inclusiv nebulizare.

Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri/contacţii cazurilor.

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudenţă. Numărul cazurilor este în creştere în foarte multe ţări europene şi riscul unui nou val al pandemiei este mare şi pentru ţara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea şcolilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din şcoala bucureşteană”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Citește și: Ministrul Educației: Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează. DSP are în atenţie, cu prioritate, situația de la Şcoala nr.28

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.