Cursuri suspendate pentru 14 zile în clasa elevului de 16 ani din Timișoara, depistat cu noul coronavirus UPDATE

0
Foto: sursadevest.ro

Cursurile au fost suspendate în clasa elevului din Timișoara, depistat pozitiv cu noul coronavirus și care a fost internat, în cursul zilei de miercuri, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Dr.Victor Babeș”. Decizia a fost luată de Direcția de Sănătate Publică Timiș și de Inspectoratul Școlar Județean. Toți colegii băiatului sunt izolați la domiciliu și vor fi testați.

UPDATE Cursurile la clasa în care învață elevul de 16 ani sunt suspendate timp de 14 zile, a informat, joi, DSP Timiș. Potrivit sursei citate, evoluția băiatului, care este internat, este una bună. DSP a anunțat recoltarea de probe de la contacții apropiați ai acestuia: ”18 probe pentru colegii de clasă ai tânărului (colegul de bancă s-a prezentat din proprie inițiativă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr.Victor Babeș” Timișoara. Este asimptomatic); 4 probe pentru persoanele de la unitatea unde a făcut practică și care i-au făcut instructaj de protecția muncii; 1 probă pentru asistenta medicală care i-a recoltat probe de sânge in vederea intrării elevului, în unitatea la care a făcut practică”. Contacții tânărului sunt izolați la domiciliu și sunt monitorizați, mai precizează DSP Timiș.

DSP Timiș precizează într-un comunicat de presă că, în urma anchetei epidemiologice, au
fost identificați contacții apropiați ai tânărului în vârstă de 16 ani și li se vor preleva probe pentru a fi analizate la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Tânărul este internat și prezintă o stare de sănătate bună, adaugă sursa citată.

”Având in vedere faptul ca pacientul este elev in clasa a IX-a, de comun acord cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş si directorul şcolii, s-a luat decizia de sistare a cursurilor pentru elevii clasei, până la noi dispoziţii. Toti elevii clasei respective se afla izolati la domiciliu sub monitorizarea reprezentantilor Direcției de  Sănătate Publică Timiș. În cursul zilei de mâine vor fi recoltate probe in vederea testarii infectiei cu noul coronavirus COVID-19, de la contactii apropiați”, se mai arată în comunicatul DSP, dat publicității miercuri seara.

Potrivit DSP, la nivelul județului Timiș, 538 persoane sunt izolate la domiciliu și monitorizate.

Tânărul din Timișoara este primul caz de infecție cu noul coronavirus la un minor din România. El este nepotul bărbatului de 47 de ani, în cazul căruia a fost confirmată, de asemenea, infecția. În total, în România au fost depistate șase persoane infectate cu noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.