Șerban Valeca nu mai vrea la Ministerul Educației: ”Nici atunci nu am solicitat. Am avut o sarcină de partid”

0

Senatorul PSD Șerban Valeca a declarat, miercuri, că nu mai dorește funcția de ministru al Educației, precizând că, atunci când a fost propus, a avut ”o sarcină de partid”. În prezent, Ministerul Educației nu are ministru. Interimatul lui Daniel Breaz la conducerea MEN a expirat, iar șeful statului așteaptă ca premierul Viorica Dăncilă să se prezinte în Parlament pentru un vot de încredere. 

Întrebat dacă mai vrea să fie ministrul Educației, Șerban Valeca a răspuns că nu mai dorește această funcție.

„Nu. Pentru că am avut o sarcină de partid. Nici atunci nu am solicitat. CEx-ul a decis și am acceptat sarcina”, a afirmat Șerban Valeca, miercuri, înaintea ședintei CEx al PSD, citat de Mediafax.

Șerban Valeca a fost prima propunere pentru conducerea Ministerului Educației, însă aceasta a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis, alături de celelalte nominalizări. Săptămâna trecută, șeful statului a refuzat din nou remanierea propusă de premier, pe lista nominalizaților numărându-se și deputatul PSD, Camelia Gavrilă, la Ministerul Educației.

Miercuri, în urma deciziei CCR, președintele Klaus Iohannis a declarat din nou că premierul este obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului să ceară un vot de încredere.

”Celelalte chestiuni legate de numirile și revocările miniștrilor sunt de fapt blocaje generate de refuzul doamnei premier de a se prezenta în fața Parlamentului pentru a primi un vot de încredere. Deciziile mele referitoare la punerea în aplicare a deciziei CCR le voi lua după publicarea și analiza motivării deciziei care va fi probabil publicată în perioada imediat următoare. Dar, dacă doamna premier Dăncilă dorește să se pună capăt acestei crize guvernamentale, soluția e simplă. Doamna premier, poftiți în fața Parlamentului pentru votul de validare”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută la Cotroceni.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, ulterior, că CEx al PSD a decis că Guvernul va merge în Parlament pentru remaniere, însă va aștepta moțiunea de cenzură.

”Deci concluzia CEx a fost că vom merge în Parlament pentru remaniere. Nu am stabilit încă data, dar nu vom aștepta mult timp. Așteptăm moțiunea de cenzură. Vom merge și am convingerea că vor fi foarte mulți oameni responsabili care nu vor vota moțiunea”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri, la finalul CEx al PSD.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.