Șerban Valeca: ”Nu o să încep cu nicio reformă în educație. Lăsați-mă să intru în minister, să văd ce este, dacă voi intra…”

0

Șerban Valeca, propus de PSD pentru postul de ministru al Educației, a declarat vineri, pentru Digi24.ro, că, în cazul în care va fi acceptat de președintele Klaus Iohannis, nu va începe mandatul ”cu nicio reformă în educație”.

Întrebat de reporterul Digi24.ro ce va face în fruntea Educației, dacă președintele va semna decretul de numire, senatorul Șerban Valeca a răspuns: ”În primul rând, să vedem acceptarea și nominalizarea și aprobarea. În orice caz, nu o să încep cu nicio reformă în educație. Primul pas este să înceapă anul școlar preuniversitar și universitar în cele mai bune condiții”.

În acest context, ministrul propus al Educației a fost întrebat despre situația manualelor pentru clasa a VII-a, care nu vor ajunge la timp pe băncile elevilor, însă acesta a spus că nu cunoaște problema: ”Chiar nu știu, nu sunt la curent… cu absolut nimic. Lăsați-mă să intru în minister, să văd ce este, dacă voi intra, și atunci vom discuta.”

În schimb, Șerban Valeca promite că va face tot posibilul să rezolve, la nivel național, problema școlilor cu toaletă în curte, așa cum a făcut în județul Argeș.

”Voi face ce am făcut și în județul Argeș. În județul Argeș, vreau să vă spun, că am început mandatul cu, să nu greșesc, circa 400 de toalete în curte. Am promis că, în 4 ani, împreună cu colegii de la primării, de la Consiliul Județean, nu va mai fi nici o toaletă. Acum, după 3 ani, se pare că vom începe anul școlar numai cu 6 toalete în curte. (…) Această atitudine o voi avea pentru toată țara”, a declarat Valeca.

Urmăriți interviul VIDEO pe digi24.ro

Șerban Valeca este propunerea social-democraților pentru funcția de ministru al Educației. Decizia a fost luată, vineri, în ședința Comitetului Executiv Național. Șerban Valeca este senator PSD, a fost ministru delegat pentru cercetare în Guvernul Năstase și, pentru scurt timp, în 2017, ministru al Cercetării și Inovării, în cabinetul Grindeanu. Se află la al patru mandat de parlamentar.

Înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, premierul Viorica Dăncilă spunea că noul ministrul al Educației trebuie să fie ”un om care să cunoască sistemul”.

Mai mult, în urmă cu o săptămână, premierul declara că noul ministru al Educației trebuie să fie cineva care cunoaște foarte bine învățământul preuniversitar: ”Cred că trebuie să vină cineva care să cunoască problemele mai ales din învăţământul preuniversitar, unde am văzut că sunt mai multe probleme. Cred că trebuie să fie cineva implicat şi care să acţioneze foarte repede, pentru că, aşa cum ştiţi, pe 9 septembrie începe anul şcolar.”

Citește și: OFICIAL. Șerban Valeca, propus de PSD pentru funcția de ministru al Educației UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.