Ecaterina Andronescu spune că unii elevi ”i-au cerut subiectele” la Evaluarea Națională: ”Nu mai îmi scrieți mesaje cu această cerință”

0
Foto: facebook.com/ Ministerul Educației

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a transmis un nou mesaj video, la o zi după cel legat de vacanța de vară, de această dată adresat elevilor care susțin Evaluarea Națională. Un ”discurs” în care ministrul spune că a primit de la unii elevi mesaje în care i-au cerut subiectele. ”Foarte mulți dintre voi mi-ați trimis mesaje și în aceste mesaje mi-ați cerut să vă spun subiectele. Nu mai îmi scrieți mesaje cu această cerință pentru că, fără îndoială, n-am cum să fac lucrul acesta și nici nu îl voi face niciodată”, este declarația Ecaterinei Andronescu. Totodată, ministrul îi dojenește pe elevi pentru că scriu cu greșeli: ”Când trimiteți mesaje, fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie pentru că astea mă supără și supără pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii voștri de la Limba și literatura română.”

Mesajul video a fost postat pe pagina de Facebook a Ministerului Educației Naționale, marți seara, după susținerea primei probe a Evaluării Naționale – Limba și literatura română.

Mesajul ministrului Educației:

”Dragii mei absolvenți de gimnaziu, astăzi sper că ați avut o zi ușoară. O zi în care ați dat primul examen din viața voastră, la o disciplină importantă pentru fiecare dintre noi: Limba și literatura română. Subiectele au fost frumoase, subiectele v-au permis să arătați că știți carte și de asemenea că puteți să fiți creativi cu ceea ce ați învățat.

Peste o zi o să dați un examen nou, un examen la Matematică, o disciplină care ne construiește gândirea algoritmică, ne dă rigoare în modul în care gândim, ne ajută să ne structurăm ideile. Vă doresc succes și la Matematică! În ziua de repaus pe care o aveți mâine, răsfoiți ceea ce ați făcut, încercați să vă mai uitați o dată peste exercițiile pe care le-ați rezolvat cu profesorii voștri la clasă și sunt convinsă că veți obține și la examenul de Matematică rezultate bune.

Foarte mulți dintre voi mi-ați trimis mesaje și în aceste mesaje mi-ați cerut să vă spun subiectele. Nu mai îmi scrieți mesaje (n.red.: corect – nu îmi mai scrieți) cu această cerință pentru că, fără îndoială, n-am cum să fac lucrul acesta și nici nu îl voi face niciodată. În același timp, când trimiteți mesaje, fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie pentru că astea mă supără și supără pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii voștri de la Limba și literatura română.

Aveți încredere în voi, cu siguranță veți putea să dați rezultate bune, rezultate corecte și la examenul de Matematică. Vă urez succes și să aveți încredere în voi!”

Puteți urmări mesajul VIDEO aici

Peste 146.500 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale 2019, conform datelor Ministerului Educației. Următoarea probă are loc joi, 20 iunie – Matematică, iar ultima probă, la Limba şi literatura maternă, va fi susținută vineri, 21 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Prima afişare a rezultatelor Evaluării Naționale 2019 este programată în data de 25 iunie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse eventualele contestaţii (interval orar 14:00 – 20:00). Rezultatele finale vor fi publicate în data de 29 iunie.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată dintre media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019, clasa a VIII-a. Modele de subiecte la Matematică:

CALENDAR EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019, clasa a VIII-a

  • 18 iunie: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 20 iunie: Matematica – probă scrisă
  • 21 iunie: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 25 iunie: Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor 
  • 29 iunie: Afișarea rezultatelor finale.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.