Învățătorul din Iași, susținut de sindicaliști: ”Până în acest moment, cariera domnului învățător este una ireproșabilă”

0
Foto: facebook.com/colegiulmihaieminescuiasi

Reprezentanții Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași îi iau apărarea învățătorului de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din oraș, acuzat că a corectat greșit lucrarea unui elev din clasa a doua, așa cum reiese dintr-o imagine postată de tatăl copilului, pe Facebook, scrie Mediafax.

USLIP Iași a transmis, marți, printr-un comunicat de presă, că exercițiul efectuat de învățător trebuie cercetat în integralitate, deoarece scoaterea din context poate duce la interpretări eronate.

”Chiar dacă am putea vorbi de o greșeală a cadrului didactic, ni se pare inadmisibilă maniera de a aduce în fața opiniei publice viața profesională a unui om pentru a fi lovită cu <pietre>. Până în acest moment, cariera domnului învățător este una ireproșabilă! Este apreciat și respectat deopotrivă de colegi, elevi și părinți”, spun reprezentanții USLIP Iași în comunicatul de presă citat.

Totodată, reprezentanții USLIP vorbesc despre „derapaje comportamentale” în cazul tatălui elevului a cărui lucrare a fost corectată greșit, fiind invocat chiar „un istoric al relației școală-părinte marcat de violență din partea ultimului”, precum și faptul că acesta ar fi fost „în atenția organelor de cercetare pentru agresiuni la adresa cadrelor didactice”.

Un învățător din Iași a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”. Tatăl copilului a postat fotografia lucrării pe Facebook.

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a anunțat, marți, că se impune evaluarea învățătorului din Iași care a corectat lucrarea elevului.

Citește și:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.