Ministrul Educaţiei: România trăieşte o dramă prin reducerea drastică a numărului de elevi

0
Foto: facebook.com/www.edu.ro

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, consideră că România „trăieşte o dramă prin reducerea drastică a numărului de elevi”, precizând că în prezent sunt 2,8 milioane de elevi, faţă de 4,3 milioane în urmă cu 15 ani, scrie jurnalul.ro, care citează Agerpres. 

„România trăieşte o dramă prin reducerea drastică a numărului de elevi din sistemul de învăţământ. În urmă cu 15 ani aveam 4,3 milioane, azi mai avem 2,8 milioane în tot sistemul de învăţământ, de la grădiniţă până la şcoala postliceală, deci în 15 ani sistemul de învăţământ are cu un milion şi jumătate de elevi mai puţini”, a spus Ecaterina Andronescu, la întâlnirea cu membrii Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor.

Ministrul Educației a explicat că principala cauză a reducerii numărului de elevi ar fi plecarea în străinătate a copiilor împreună cu părinţii.

„Cauza este plecarea în străinătate şi de aici şi cifrele exagerate pe care le raportează sistemul la abandon şcolar, din păcate, adică, potrivit legii, o şcoală nu îl poate scoate din documentele în care l-a înscris pe elevul care a plecat cu părinţii lui în străinătate şi ne trezim că avem 100.000 de elevi în şcolile din Spania plecaţi din România, ei figurează ca fiind înmatriculaţi şi în şcolile din România şi îi raportăm la abandon şcolar”, a arătat ministrul Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.