USLIP Iași cere în instanţă revocarea ordinului privind desfășurarea cursurilor de pregătire în școli

0
Foto: pixabay.com

Reprezentanţii filialei ieşene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) au depus, luni, la Curtea de Apel Iaşi acţiunea prin care solicită revocarea Ordinului 4220 din 12 mai, Ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al Ministerului Sănătăţii, cu privire la desfăşurarea în şcoli a cursurilor de pregătire cu elevii din anii terminali, scrie Agerpres.

Ordinul face referire la condiţiile în care ar trebui să se desfăşoare cursurile de pregătire din perioada 2 -12 iunie, cu elevii care susţin examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

„Toate memoriile pe care le-am făcut până în prezent către Administraţia Prezidenţială, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă prin care am solicitat răspunsuri la problemele punctuale care vor apărea în unităţile şcolare, au rămas fără niciun răspuns. Acest lucru demonstrează în egală măsură şi reaua-credinţă din partea instituţiilor precizate, dar şi lipsa soluţiilor la problemele ridicate de către USLIP Iaşi”, se menţionează în cadrul unui comunicat de presă remis de USLIP Iaşi.

Sindicaliştii din învăţământul preuniversitar susţin că „în acest moment cel mai important lucru este sănătatea cadrelor didactice şi a elevilor, situaţie care nu poate fi garantată de către instituţiile Statului Român”.

Ei consideră că „echivalarea examenelor cu media anilor de studii sau orice formulă care presupune luarea în calcul a mediilor pe discipline sau ani de studiu este singura modalitate care poate garanta în conjunctura actuală sănătatea angajaţilor din învăţământ, a elevilor şi a familiilor acestora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.