Copil de clasa a II-a, depunctat pentru că a scris ”patinoar”. Învățătorul a corectat: ”patinuar”

0

Un elev din clasa a II-a, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Iași, a primit calificativul ”Suficient” la Comunicare pe o lucrare în care copilul a folosit cuvântul ”patinoar”. Învățătorul a considerat însă că ”patinoar” nu este forma corectă și a rectificat scriind ”patinuar”. Situația a fost relatată de educațieprivata.ro, care preia o postare a tatălui copilului.

UPDATE Un adevărat scandal s-a iscat după ce tatăl copilului a publicat imaginea cu exercițiul corectat de învățător. Care ar fi fost cerința exercițiului în care apare cuvântul ”patinuar” – versiunea părinților elevilor din clasă și versiunea familiei copilului. Detalii aici: Cazul învățătorului din Iași. Ce spun părinții elevilor din clasa a II-a și replica familiei copilului depunctat

Tot în lucrarea depunctată de învățător este sancționată și despărțirea în silabe a cuvântului ”derdeluș”, deși elevul nu a greșit, conform imaginii postate de tatăl copilului. În schimb, învățătorul a lăsat neobservată exprimarea ”cade jos”, singurul motiv care l-ar fi putut determina să corecteze cu roșu lucrarea copilului.

Ce spune tatăl copilului:

Iași, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu

David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat,
Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg ?

Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B ?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, <să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant>…”

Sora copilului povestește și ea că a fost la școală pentru a discuta cu învățătorul: ”Am fost astăzi „în vizită” la domnul învățător. I-am expus problema, iar dânsul m-a invitat ironic să consult dicționarul. Să râd sau să plâng? (…) Mă așteptam la o așa replică din partea dumnealui, așa că i-am arătat și fotografii din dicționar. Moment în care a început să se fâstâcească. Nu mi-a dat o explicație. Fie era momentul în care avea o revelație, fie mă credea pe mine „o cauză pierdută”.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.