Învățătorul din Iași care a corectat cuvântul ”patinoar” cu ”patinuar” și-a recunoscut greșeala. Ce sancțiune va primi

0

Învățătorul de la Colegiul Mihai Eminescu din Iași, care a corectat greșit tema unui elev din clasa a doua, scriind ”patinuar” în loc de ”patinoar”, și-a recunoscut eroarea, iar comisia de evaluare a propus sancționarea sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cercetările comisiei de evaluare din cadrul Colegiului „Mihai Eminescu” arată că învățătorul care a corectat greșit cuvântul „patinoar” cu „patinuar” ar fi făcut o confuzie în timpul corectării lucrării elevului din clasa a doua. Acesta a evaluat lucrarea în baza altor cerințe, care corespundeau unui alt exercițiu din lucrare.

Administrația școlii a transmis, marți, că dascălul și-a recunoscut greșeala. ”Domnul învățător își asumă faptul că a greșit pe fond de oboseală și pe asemănarea între cei doi itemi pe care i-a corectat. Regretă această greșeală, dar greșeala s-a produs și nu o putem nega”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, Gabriela Săndulescu, directorul Colegiului „Mihai Eminescu” din Iași.

Totodată, Consiliul de Administrație al școlii îi va aplica o sancțiune învățătorului.

”Consiliul de Administrație, având în vedere concluziile la care comisia de cercetare a ajuns, a stabilit ca și măsură în această situație, să îi aplice o observație scrisă conform legii învățământului. O sancțiune care trebuie să puncteze ceea ce s-a întâmplat. Aceasta este prima sancțiune, nu au mai fost probleme la această clasă, iar domnul învățător este unul cu experiență și devotat școlii” a adăugat directorul.

Elevul implicat în acest incident va învăța în continuare la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași.

Citește și Explicațiile învățătorului din Iași: ”În notarea temei, am ținut cont de faptul că elevul nu a respectat cerințele enunțului”

Învățătorul Spiridon Andrieș a fost acuzat, la începutul lunii martie, de tatăl unui copil din clasa a II-a că a corectat greșit un exercițiu, schimbând ”patinoar” cu ”patinuar”.   Tatăl copilului a postat fotografia lucrării pe Facebook. Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a reacționat, la acel moment, și a anunțat că se impune evaluarea învățătorului din Iași care a corectat lucrarea elevului.

În schimb, reprezentanții Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași i-au luat apărarea învățătorului, în timp ce Inspectoratul Școlar Județean Iași a deschis o anchetă la nivelul școlii pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

La rândul lor, părinții elevilor din clasa a II-a B au transmis un comunicat de presă în care au acuzat ”acțiunea denigratoare și mai ales absolut nefondată” a tatălui copilului care a publicat imaginea cu ”greșelile” corectate. Aceștia au prezentat și exercițiul pe care l-ar fi avut de fapt copiii de rezolvat, spunând că cerința dascălului era să copieze textul greșit, cu „patinuar”, apoi să îl corecteze ei. Familia copilului a publicat însă noi fotografii, care arată o altă variantă a temei.

Învățătorul Spiridon Andrieș a reacționat și el public, spunând că, de fapt, copiii au primit ca ”sarcină de lucru copierea unui text scris pe tablă, intenționat greșit – cu erori de scriere – pe care să-l rescrie, corectând greșelile sesizate, evidențiindu-le prin scrierea cu creionul”. În notarea temei de acasă a elevului care a primit Suficient, explica Spiridon Andrieș, a ținut cont de faptul că acesta ”nu a respectat cerințele enunțului”.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.