Simulare Evaluarea Națională și BAC 2019. Ordinul privind organizarea simulării, publicat în Monitorul Oficial

0
Foto: pixabay.com

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ și BAC 2019. Ordinul privind aprobarea organizării simulării Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării examenului de Bacalaureat din anul școlar 2018-2019 a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial. Potrivit calendarului, simulările au loc în luna martie. La simularea Evaluării Naționale vor participa și elevii de clasa a VII-a, iar la simularea examenului de BAC și elevii claselor a XI-a. Pentru elevii de clasa a VII-a și XI-a, variantele de subiecte la Matematică vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi.

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ. Potrivit Ordinului semnat de ministrul Educației, simularea Evaluării Naționale se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, la care participă și elevii claselor a VII-a.

”Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă), matematică”, se arată în Ordinul de ministru.

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2019:

11 martie 2019 Limba și literatura română – probă scrisă 
12 martie 2019 Matematică – probă scrisă
13 martie 2019 Limba și literatura maternă – probă scrisă 
22 martie 2019 Afișarea rezultatelor

SIMULARE BAC 2019. Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat național se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă.

Disciplinele la care se organizează simularea la examenul de bacalaureat pentru elevii de clasa a XI-a și clasa a XII- seral/frecvență redusă, învățământ de masă, sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au umrat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică și istorie.

Disciplinele la care se organizează simularea la examenul de bacalaureat pentru elevii de clasa a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au umrat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Calendar Simulare BAC 2019

18 martie 2019 Proba E) a) – probă scrisă – Limba și literatura română
19 martie 2019 – Proba E) b) – probă scrisă – Limba și literatura maternă
20 martie 2019 Proba E) c) probă scrisă – proba obligatorie a profilului
21 martie 2019 – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării (se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a)
29 martie 2019 – Afișarea rezultatelor.

Ordinul mai prevede că, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

 

AICI puteți consulta Ordinul privind aprobarea organizării simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2018 – 2019

Subiecte tip grilă, la Matematică

În anexele Ordinului care conțin listele conținuturilor pentru simulări se prevede și introducerea testelor de tip grilă la Matematică pentru elevii de clasa a VII-a și a XI-a:

”În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2019-2020, variantele de subiecte pentru SIMULAREA EVALUĂRII NAȚIONALE PENTRU ELEVII CLASEI A VII-A ÎN ANUL ȘCOLAR 2018-2019 LA MATEMATICĂ  vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi cu scopul de a se realiza evaluarea astfel încât să nu fie posibilă alocarea unui punctaj diferit de către evaluatori distincți.” (Anexa 2)

În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru EXAMENUL DE BACALAUREAT NAȚIONAL din anul școlar 2019-2020, variantele de subiecte pentru SIMULAREA probei scrise la MATEMATICĂ  a examenului de bacalaureat național pentru elevii clasei a XI-a în anul școlar 2018-2019 vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi cu scopul de a se realiza evaluarea astfel încât să nu fie posibilă alocarea unui punctaj diferit de către evaluatori distincți.” (Anexa 4)

Listele cu materia pentru simulări:

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019

SIMULARE BAC 2019

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.