Viorica Dăncilă: Până la finalul mandatului, îmi doresc ca toate școlile să îndeplinească toate condițiile din autorizația de funcționare

0
Foto: gov.ro

Cele două Camere ale Parlamentului au adoptat, vineri, bugetul pentru anul 2019. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în plenul reunit, că și-a propus ca, până la finalul mandatului, toate școlile din România să îndeplinească ”toate condițiile din autorizația de funcționare”. 

”În acest an, avem cea mai mare creștere din toate timpurile a bugetului la Educație, aproape cu 47,8% mai mult față de anul trecut, adică un plus de peste 10 miliarde față de anul 2018. Ca prim-ministru, mi-am propus un obiectiv la care țin foarte mult: până la finalul mandatului meu, îmi doresc ca toate școlile din România să îndeplinească toate condițiile din autorizația de funcționare. Ca prim-ministru, dar și ca mamă, am această datorie și obligație în așa fel încât copiii noștri să învețe în cele mai bune condiții”, a declarat Viorica Dăncilă, înaintea votului din plenul reunit.

Camera Deputaților și Senatul a adoptat, vineri în plen reunit, bugetul pentru anul 2019. Proiectul prevede majorarea alocației pentru copii de la 84 la 150 de lei, precum și reducerea bugetelor SRI, SIE și SPP, iar banii vor fi alocați programelor Vitamina D și Diabetul juvenil, scrie Mediafax.

Proiectul de buget a fost adoptat cu 275 de voturi „pentru”, 122 „împotrivă” și două abțineri.

Prin bugetul alocat învățământului, pentru anul 2019, au fost prevăzute credite bugetare în cuantum de 39.394,2 milioane lei, față de 29.310,80 milioane lei în anul 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.