Profesoară de la Șincai: ”Joi, la primărie, a fost cu sânge. A fost cu profesori contra profesori”

0
Foto: sectorul4live.ro

Emilia Ilie, profesor la Colegiul Național Gheorghe Șincai din București, relatează ceea ce s-a întâmplat joi, la ședința Cosiliului Local al sectorului 4, și spune că ”a fost cu sânge”. ”Dacă joi, la primărie, venea Kafka, se ducea apoi acasă și dădea un comunicat de presă că el se lasă de scris”, comentează profesoara. 

Profesoara a participat, joi, la ședința Consiliului Local, unde s-a discutat situația liceului unde predă, și se declară indignată de ceea ce s-a întâmplat acolo. Emilia Ilie, profesor de engleză, a scris pe Facebook despre discuțiile din ședință:

”Joi, la primarie, a fost cu sange. Am realizat, dupa ce am plans de furie, ca eu traiesc intr-o bulă, chiar roz cu fluturasi, cu copii, cu parinti care vin la scoala, colegi care ma asculta, director care nu ma umileste, si nu am stiut ca, doar la o aruncatura de băț, la primarie se traieste cu taiat de microfoane, cu diversiuni, cu…in sfarsit…cand o sa ma simt in stare, voi povesti.

Dar cel mai grav, joi, la primarie a fost cu PROFESORI CONTRA PROFESORI. S-a pomenit in lumea asta mare, sa vii tu sindicat al profesorilor sa sustii cauza lui Băluță, impotriva profesorilor de la Șincai???

Sa vii tu sindicat sa sustii cauza primarului impotriva propriilor cotizanti( cativa colegi de ai nostri) cand acei cotizanti sunt, in acelasi timp in sala, alaturi de noi, sustinand cauza dnei director???

Dragii mei, daca joi, la primarie, venea Kafka, se ducea apoi acasa si dadea un comunicat de presa ca el se lasa de scris. Ca joi, la primarie, nu ar fi putut nici el sa isi imagineze. Astia, primar, sindicat, alti diversionisti de serviciu, sunt fara de pereche si fara de ……continuarea dupa ce imi revin din soc.”


Sindicatul care a susținut cauza primarului a făcut-o împotriva propriilor cotizanți

Alexandra Chirea, profesoară de limba francează la Colegiul Gheorghe Șincai, povestește, la rândul său, că ”cel mai dureros” a fost să vadă ”profesori aduși împotriva profesorilor”. ”De neimaginat”, spune Alexandra Chirea:

Ceea ce am trait joi la sedinta Consiliului Local 4 a fost de neimaginat. La diversiunile lui Baluta, cu statutul lui de DJ care opreste microfonul cand nu ii place ce aude si care minte fara rusine, ma asteptam. Nu ma asteptam insa sa existe colegi care sa vina acolo impotriva noastra.

Mai mult, la inceput, colega mea mi-a prezentat-o pe invatatoarea fiicei ei. Am intrebat-o daca a venit sa ne sustina si ne-a raspuns ca DA! I-am multumit, atat de naive eram noi. Dar, ce sa vezi, doamna nu stia de ce a venit acolo, pentru ca, in sedinta, am constatat ca erau acolo cu FSLI si reprezentanta lor vorbea impotriva noastra si stia ea ce se intampla la noi in scoala! De unde avea date? Ei, cum de unde, din presa! 

Pentru mine, cel mai dureros a fost sa vad profesori adusi impotriva profesorilor. Dureros a fost ca au acceptat. Fericirea a fost ca au vazut ca noi nu suntem manipulati si nici adusi. Suntem acolo pentru un principiu. Al dreptatii. 

Am devenit, de joi, mult mai ingaduitoare cu parintii care ne vorbesc de rau pe noi, profii. Bula mea e doar o bula. Nu suntem uniti si nu suntem toti de partea dreptatii. Asta doare, de fapt, cel mai tare. Pe mine, cel putin.

PS: Sindicatul care a sustinut cauza primarului a facut-o impotriva propriilor cotizanti, colegi de-ai nostri din Sincai, aflati in sala ca sa sustina cauza doamnei director!”

Și directoarea Colegiului Șincai, Silvia Mușătoiu, a relatat despre ceea ce s-a întâmplat la ședința Consiliului Local. Detalii AICI


Colegiul Național Gheorghe Șincai și Primăria sectorului 4 sunt în plin război, după ce Silvia Mușătoiu, directorul liceului, a refuzat să semneze contractul de management administrativ-financiar cu Primăria, din cauza clauzelor adăugate unui contract-standard, stabilit de Ministerul Educației, prin care directorii sunt obligați să realizeze toate achizițiile publice ”doar cu aprobarea prealabilă a Primarului Sectorului 4”. Colegiul a primit notificări din partea Inspectoratului Școlar prin care este amenințat că nu i se va mai asigura finanțarea dacă nu semnează contractul.

Săptămâna trecută, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunța că va merge la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Capitală, pentru a discuta cu profesorii despre situația creată. Înainte, Andronescu avusese o convorbire telefonică  cu directorul Colegiului, însă Silvia Mușătoiu relata că discuția a fost una ”fără rezultat”, în care ministrul nu a vrut să accepte faptul că primarul încalcă legea. Mai mult, ministrul ar fi acuzat-o că a pus ”sindicatele să facă grevă”. Vineri, profesorii de la Șincai au așteptat-o pe Ecaterina Andronescu, însă aceasta nu a venit.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.