Anunț oficial al Ministerului Educației: Școli închise din cauza zăpezii, în trei județe UPDATE

0
Foto: pixabay.com

UPDATE Ministerul Educației Naționale a anunțat, joi seara, că, urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile și în conformitate cu deciziile luate de comitetele pentru situații de urgență, cursurile școlare din 59 de unități de învățământ preuniversitar din județele Maramureș (56), Cluj (2) și Harghita (1) vor fi suspendate integral vineri, 18 ianuarie 2019.

Orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ, cu aprobarea inspectoratelor școlare județene.

Informațiile au fost comunicate/actualizate de inspectoratele școlare județene, în cursul zilei de 17 ianuarie, și pot face obiectul unor update-uri, în funcție de evoluția situațiilor la nivel local.


Ministerul Educației anunță că, din cauza condițiilor meteo, 49 de unități de învățământ preuniversitar din județele Cluj și Maramureș vor fi închise timp de două zile, joi și vineri.

”Urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare din 49 de unități de învățământ preuniversitar din județele Cluj (2) și Maramureș (47) vor fi suspendate integral în zilele de 17 și 18 ianuarie 2019”, precizează MEN, într-un comunicat de presă.

Școlile din Baia Mare și din mai multe localități din Maramureș au fost închise joi și vineri, fiind afectați de această situație aproximativ 30.000 de elevi.

Decizia suspendării cursurilor a fost luată ca urmare a condițiilor meteo și pentru ca unitățile de învățământ să deszăpezească incintele și curțile pe care le administrează.

„Sunt afectați de această situație aproximativ 30.000 de elevi. Orele vor fi recuperate prin stabilire de către consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ”, se arată într-un comunicat al Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș.

Astfel, în perioada 17-18 ianuarie vor fi suspendate cursurile școlare în grădinițe, școli gimnaziale, licee, colegii din Baia Mare, dar și în Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Baia Sprie – Structura Grădinița cu Program normal nr. 4, în Liceul Tehnologic Grigore Moisil Târgu Lăpuș, în Școala Gimnazială Ardusat.

Cursuri suspendate vor fi la Școala Gimnazială Regina Elisabeta Băiuț, Școala Gimnazială Băsești, Școala Gimnazială Ion Popescu de Coaș din Coaș, Școala Gimnazială Petofi Sandor Coltău și Școala Gimnazială Gheorghe Lupan Groși. De asemenea, pentru aceeași perioadă sunt suspendate cursurile, în continuare, la Colegiul Economic Pintea Viteazul Cavnic și Școala Gimnazială Vima Mică, structura Aspra.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.