Toate școlile din Baia Mare vor fi închise joi și vineri

0
Foto: pixabay.com

Şcolile din Baia Mare vor fi închise joi și vineri, în condițiile în care trotuarele și curțile sunt acoperite cu zăpadă. Primăria Baia Mare va contribui cu utilaje de deszăpezire, iar până atunci 25.000 de elevi rămân acasă, informează Mediafax.

Primarul Cătălin Cherecheș a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că vor fi afectați de suspendarea cursurilor aproximativ 25.000 de elevi.

Am propus, în calitate de primar al municipiului Baia Mare și președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, că în zilele de joi și vineri se vor suspenda cursurile în întreg sistemul de învățământ din Baia Mare, respectiv în toate cele 50 de grădinițe, școli, licee și colegii. Decizia are la bază condițiile meteo și necesitatea unităților de învățământ de a proceda, de urgență, la deszăpezirea incintelor și curților pe care le administrează, să nu fie accidente în rândul elevilor. De asemenea se va trece și la deszăpezirea zonelor de acces spre aceste instituții. Vor fi afectați aproximativ 25.000 de elevi„, a spus Cherecheș.

Potrivit acestuia, stratul de zăpadă în Baia Mare este de 60 de centimetri.

Edilul a afirmat că în sprijinul unităților de învățământ vor fi puse la dispoziție, de către Primăria Baia Mare, utilaje respectiv personal specializat pentru eficientizarea acțiunii de deszăpezire.

„Trotuarele și străzile de acces spre unitățile de învățământ urmează să fie deszăpezite în cel mai riguros mod de către societățile care au contract de salubrizare – deszăpezire cu municipiul Baia Mare. Totodată, vor fi ridicate și transportate cantitățile mari de zăpadă care îngreunează accesul copiilor și tinerilor băimăreni spre unitățile de învățământ”, a spus Cătălin Cherecheș.

Cursurile școlare urmează să fie recuperate ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.