În Bistrița-Năsăud, 41 de școli au WC-ul în fundul curții. Elevii acuză lipsa de interes a autorităților

0
Foto: ph-online.ro

Consiliul Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud trage un semnal de alarmă cu privire la condițiile precare din școli, precizând că nu mai puțin de 1.700 de elevi din județ merg la WC în fundul curții.

”În anul antemergător centenarului, constatăm, cu părere de rău, faptul că aproape 13% din instituțiile de învățământ din județul Bistrița Năsăud, mai exact 41 de școli, din cele 318 existente în județ, nu au apă și canalizare, iar preșcolarii sau elevii merg la WC-ul situat în fundul curții. Este inadmisibil ca în România anului 2019 elevii să fie supuși unor asemenea condiții”, spun elevii din Bistrița Năsăud.

În acest context, elevii acuză ”ineficiența și lipsa de interes” a autorităților locale.

Pentru ca aceste probleme să fie remediate, iar elevii să aibă condițiile necesare în școli, este relevantă implicarea atât a primarilor și a consiliilor locale, cât și a cadrelor didactice, a managerilor și a părinților. Aceștia ar trebui să acorde atenția și respectul necesar cazurilor din lista mult prea lungă a unităților de învățământ primitive”, arată Consiliul.

Totodată, Consiliul Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud atrag atenția cu privire la alte două probleme cu care se confruntă elevii în școli: ”Faptul că elevii navetiști aduc de acasă peste 100 de lei pentru a-și asigura transportul spre școală. Conform RISEJ 2017-2018, 78.7% dintre elevi primesc înapoi din banii plătiți pe navetă sub 50% din costul total al acesteia. Suma de bani plătită de fiecare elev sub formă de „fond al școlii” este, în medie, de 40 de lei. Cu toate acestea, unitățile în care există toalete, sunt lipsite de săpun și hârtie.”

Citește și Campanie pentru igiena în școli, lansată de elevii din Timiș. Imagini din toaletele unor licee FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.