Sorin Cîmpeanu, despre școlile cu WC în curte: O problemă exagerată/ Nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei

0
Sursa foto: gov.ro

”E o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei. Din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învăţând în aceste şcoli, cred că este o dovadă”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, miercuri, în ședința de Guvern, cu privire la situația școlilor cu toaleta în curte.

Comentariul ministrului a venit în contextul în care premierul Nicolae Ciucă a cerut Ministerului Educației și autorităţilor locale să prezinte până la finalul anului un plan de rezolvare a problemei toaletelor din curtea şcolii.

„Nu mă sfiesc deloc să discut despre ceea ce înseamnă imaginea sistemului de educaţie în România, când vorbim de toalete în curtea şcolii. S-au făcut demersuri ca numărul acestor unităţi de învăţământ să fie redus. Totuşi, a rămas un număr destul de mare şi, din punctul meu de vedere, este inacceptabil, motiv pentru care, ieri (marţi – n.r.), în videoconferinţă, am solicitat tuturor autorităţilor, conducerii Ministerului Educaţiei, precum şi autorităţilor locale ca până la finele anului să mi se prezinte planul prin care anul viitor să eliminăm această pată de pe imaginea sistemului de învăţământ”, a spus Nicolae Ciucă.

În intervenția din timpul ședinței, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a arătat că este ”o problemă importantă, trebuie rezolvată”, dar este una ”exagerată”.

”Planul pe care l-aţi cerut pentru conformitatea grupurilor sanitare, în şcoli, ştiind că în urmă cu 3 sau 4 ani erau peste 2.000 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, iar dacă autorităţile locale vor folosi finanţarea acordată prin bugetul Ministerului Educaţiei vom rămâne cu 100 de şcoli şi este vorba de şcoli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio şcoală în România. Încrederea se va transpune într-un plan concret de acţiune pe care vi-l vom prezenta, domnule prim-ministru, cum aţi cerut, nu până la sfârşitul anului, ci îmi place să cred că o să îl prezentăm mult mai devreme şi mă angajez să îl prezentăm mult mai devreme.

Este o problemă exagerată şi este legată de foarte multe ori de calitatea educaţiei. E o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei. Din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învăţând în aceste şcoli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată, clar, şi va fi rezolvată”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.