Contre pe o grădiniță din sectorul 4 al Capitalei, ”mutată în câmp”. Chiria, între 7.500-8.000 de euro lunar

0
Foto: Captură video - Facebook

Fostul primar interimar al Capitalei, Răzvan Sava, îl acuză pe edilul sectorului 4, Daniel Băluță, că a mutat o grădiniță  ”în câmp”, mai exact într-un cartier rezidențial aflat la marginea Bucureștiului. Băluță se apără și spune că unitatea funcționa într-un spațiu vechi care nu avea aviz ISU pentru funcționare și că va pune la dispoziția copiilor un microbuz. 

Răzvan Sava a scris zilele trecute, pe pagina sa de Facebook, că, din data de 14 ianuarie, ”cei 200 de copii de la Grădiniţa nr. 243 „Înșir’te Mărgărite” din sectorul 4 vor fi mutați de primarul Băluță în … CÂMP.”

”Prin hotărârea Consiliului Local sector 4 nr. 332/2018, majoritatea PSD-ALDE a votat proiectul inițiat de Băluță prin care aprobă cheltuielile necesare amenajării unei grădinițe în complexul rezidențial Vista Rezidențial Berceni, situat pe Strada Drumul Binelui, adică la marginea sectorului 4, în camp.

Atenție, nu înființează o nouă gradiniță pentru copiii din acel complex, ci efectiv mută forțat niște copii din sector în acea zonă. Nu aș vrea să intru în discuția privitoare la faptul că spațiul în care se vor investi bani publici este închiriat de la dezvoltatorul proiectului rezidențial sau despre tâmpenia monumentală de care suferă administrația Băluță, care nu e în stare să construiască spații cu destinație de servicii publice în cadrul noilor comunități ale sectorului. Ceea ce mi se pare strigător la cer este faptul că Băluță prețuiește mai mult o bordură decât un copil. Altfel nu îmi explic cum toată vara a plantat borduri, dar a ignorat problema stării dezastruoase a spațiilor de învățământ pe care i-am semnalat-o pe tot parcursul anului trecut”, a scris Sava pe rețeaua de socializare.

Replica lui Băluță

Primăria sectorului 4 precizează că noua grădiniţă, aflată pe Drumul Binelui, în incinta unui complex rezidențial, este una modernă, cu un design interior realizat după modelul “școlilor finlandeze ale viitorului”.

Mai mult, edilul Daniel Băluță anunță, în urma acuzațiilor lu Sava, că va pune la dispoziție un microbuz pentru accesul la „Grădinița Binelui”.

„De luni, vom pune la dispoziție, gratuit, un microbuz, care va pleca în fiecare dimineață din Piața Reșița. Grădinița nu este în câmp, ci într-un cartier rezidențial”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Potrivit reprezentanților Primăriei sectorului 4, momentan, noua grădiniță găzduiește peste 250 de copii, relocați de la Grădinița “Înșir’te mărgărite”, care funcționa în strada Almașul Mare, nr.1, într-un spațiu vechi, în care nu au mai fost făcute investiții în ultimii 28 de ani, și care nu avea aviz ISU pentru funcționare.

„Clădirea din strada Almașul Mare a intrat într-un amplu proces de consolidare și modernizare, estimat a fi finalizat peste 6 luni. Până atunci, copiii vor beneficia de condițiile ultra-moderne oferite de grădinița deschisă în Drumul Binelui”, spun reprezentanții Primăriei.

Potrivit sursei citate, acest spațiu a fost închiriat de Primăria Sectorului 4, prin Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ (D.A.U.I), în schimbul unei chirii de aproximativ 7.500 – 8.000 de euro lunar.

Poți vedea aici un clip cu locul în care a fost mutată grădinița, postat de Răzvan Sava pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.