Cursuri suspendate până la finalul săptămânii la un liceu din Maramureș, din cauza zăpezii

0
Foto: unsplash.com

Colegiul Economic „Pintea Viteazu” din orașul Cavnic, județul Maramureș, va avea cursurile suspendate, de miercuri până vineri, din cauza zăpezilor, fiind afectați de această situație peste 500 de elevi, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureș, Adriana Meșter, a declarat, marți, corespondentului Mediafax că orele din cele trei zile vor fi recuperate de elevi în următoarea perioadă.

„S-a primit o solicitare din partea conducerii Colegiul Economic Pintea Viteazu Cavnic, care a fost aprobată, pentru suspendarea cursurilor trei zile în perioada 16 – 18 ianuarie, de miercuri până vineri, din cauza zăpezilor. Aici învață 550 de elevi, de la învățământ preșcolar până la clasa a XII-a. Cursurile suspendate vor fi recuperate ulterior”, a spus Meșter.

Potrivit acesteia, marți au fost suspendate cursurile din cauza condițiilor meteorologice în trei unități de învățământ din județ cu peste 100 de elevi.

„Nu s-au ținut cursuri la o școală gimnazială din Boiu Mare, unde învață 69 de elevi, la Vima Mică, unde erau 6 elevi de ciclul primar, la o școală din Copalnic Mănăștur, cu 28 de elevi, dar de miercuri își vor relua activitatea în mod normal”, a mai spus Meșter.

Potrivit primarului din Cavnic, stratul de zăapadă a ajuns, marți, la 1,20 m.

Zăpada este foarte mare și ninge continuu. Stratul a ajuns la 1,20 m, având cel mai gros strat de zăpadă din Maramureș. Avem multe străzi în rampă, înguste și utilajele de deszăpezire abia mai urcă și nu mai pot impinge cantitatea uriașă de omăt. Condițiile meteo încetinesc utilajele. Dacă un anumit tronson de drum îl deszăpezeam în 2-3 ore, acum ne poate lua chiar 20 de ore. Pe lângă utilaje sunt nevoiți să circule bătrâni, copii, persoane vulnerabile. Se pot întâmpla nenorociri și nu ne asumăm așa ceva”, a declarat pentru Ziarul de Baia Mare, Vladimir Petruț, edilul orașului Cavnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.