Elevii cer trimiterea Corpului de Control al premierului la Gura Șuții unde microbuzul școlar era folosit de echipa de fotbal

0
Foto: a1.ro

Consiliul Național al Elevilor solicită trimiterea Corpului de Control al premierului la Gura Șuții, județul Dâmbovița, comuna în care fetița de 11 ani a fost răpită și ucisă când se întorcea de la școală, pentru verificări legate de modul în care este utilizat microbuzul școlar. Reacția elevilor vine după ce primarul din Gura Șuții a declarat, la Realitatea TV , că în localitate exista un microbuz școlar, însă era folosit pentru echipa de fotbal.

„Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor la nivel național, condamnă cu fermitate incapacitatea Primăriei Gura Șuții de a asigura transportul școlar pentru elevii din acea comună. Conform aspectelor prezentate chiar de către reprezentanții antemenționatei autorități publice locale, microbuzul școlar era folosit cu bună știință de către echipa de fotbal, deși avea o destinație clară, anume cea de a asigura transportul în comun pentru elevi”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Național al Elevilor și preluat de Mediafax.

Elevii atrag atenția că ”lipsa unui cadru care să asigure siguranța și transportul în condiții optime pentru elevii din Gura Șuții a condus la un deces, iar acest aspect nu trebuie ignorat nici de decidenții de la nivel local, dar nici de cei de la nivel central”: ”În acest sens, reprezentanții elevilor din România solicită trimiterea corpului de control al premierului pentru a superviza și monitoriza îndeaproape modul în care este utilizat acest microbuz școlar, pentru a putea acționa în consecință.”

Totodată, elevii acuză autoritățile publice locale că ”tratează, încă o dată, cu o certă indiferență siguranța elevilor”.

”Pentru reprezentanții Primăriei Gura Șuții, echipa de fotbal a fost mai importantă decât viața unui copil, iar acest lucru nu poate fi trecut cu vederea. Sistemul nostru de educație este unul bazat pe precedente. Autoritățile publice se absolvă de responsabilitatea de a garanta siguranță și condiții optime de școlarizare pentru elevii din România”, a precizat Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

O fetiță  de 11 ani din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost răpită când se întorcea de la școală și apoi ucisă. Principalul suspect în cazul crimei, olandezul Johannes Visscher, s-a sinucis.

Citește și: Reacția părinților, după tragedia din Dâmbovița: ”Ne dispar copiii! Sunt răpiţi şi au loc crime! Un tablou trist în care noi nu avem voie decât să plângem?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.