Curtea școlii din Căbești, Bihor: un loc „spectaculos”, cu spațiu de învățare în aer liber, grădină japoneză, cinema și zonă de joacă FOTO

0
Sursa foto: Facebook/ Primăria Comunei Căbești

La școala smart din comuna Căbeşti, județul Bihor, anul școlar a început cu noi transformări în ceea ce privește amenajarea spațiilor, de data aceasta în exterior. Curtea școlii a devenit un loc în care se pot desfășura ore în aer liber, unul în care copiii se pot relaxa în timpul pauzelor, se pot juca și face mișcare, dar și unul în care pot fi organizate activități recreative. Sub un nuc din curtea școlii, a fost creată o zonă de învățare, și tot aici au fost amenajate o mini-grădină japoneză și un loc pentru cinema în aer liber.

Anul trecut, în septembrie, elevii din Căbești începeau școala într-o clădire modernă, cu săli de clasă noi și cu dotări digitale performante. Școala smart din comuna bihoreană a fost transformată după modelul școlii din Ciugud, într-un proiect derulat de administrația locală, iar primarul comunei, Corina Ene, promitea atunci și o „amenajare spectaculoasă” a curţii şcolii.

La un an distanță, proiectul a devenit realitate. ”Școala din Căbești este de acum un loc modern, actual, plăcut şi atrăgător, complet pentru un învăţământ de calitate. Este un paradis al copiilor cu jocuri pe asfalt, jucării care îi provoacă la mișcare, loc pentru ore în aer liber sub umbra nucului bătrân, loc pentru cinema în aer liber și o mini grădină japoneză care să-i îndemne pe învăţăcei la aspiraţii înalte”, a transmis Primăria Comunei Căbești pe pagina de Facebook.

În imagini, curtea școlii arată așa:

De altfel, și prima zi de școală la Căbești a fost altfel, cei prezenți fiind întâmpinați cu vată pe băț, prăjituri, cafea, răcoritoare și popcorn. ”A fost o zi specială în care actorii principali au fost copiii. Ei s-au jucat, au alergat, au vizionat un film în aer liber și s-au bucurat alături de părinții și bunicii lor de paradisul lor: școala.”

În ceea ce privește mini-grădina japoneză, primarul Corina Ene a povestit că și-a dorit foarte mult acest loc pentru elevi. ”În spatele vostru sunt niște cireși japonezi care vor înflori frumos primăvara. Aici sunt arțari japonezi care înfloresc roșu, toamna. Totul este în spiritul japonez, astfel încât copiii noștri să aibă parte și de cultură, și de aspirații înalte și, cine știe, să viseze departe, departe, că o să ajungă acolo sau cel puțin la jumătate”, le-a spus Corina Ene celor prezenți, în prima zi de școală.

În septembrie 2022, primarul comunei Căbești declara că modernizarea școlii din localitate a fost finanțată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 și din surse locale.

Sursa foto: Facebook – Primăria Comunei Căbești

Citește și: Școala smart din comuna Căbeşti, județul Bihor. O școală în care învață 100 de copii, transformată după modelul școlii din Ciugud FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.