Corpul de control al Ministerului Educaţiei, trimis la Colegiul Şincai după incidentul de la BAC. Ligia Deca: Avem un prim raport de la ISMB

0
Foto: facebook.com

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, joi, că a trimis Corpul de Control al ministerului să facă verificări la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București, după incidentul din timpul probei de Limba și literatura română, de la BAC, când zeci de candidați au fost nevoiți să își rescrie lucrările din cauza unui cuvânt în numele probei, fără să beneficieze de prelungirea timpului de examen.

”Am trimis deja (n.red. – Corpul de Control). Am semnat ieri ordinul de serviciu pentru ca Corpul de Control al Ministerului Educației să meargă să verifice ce se întâmplă acolo. Avem un prim raport din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, care a analizat toate tipurile de lucrări anulate, şi cele anulate care aveau numai prima filă, şi cele care aveau mai multe file. Pentru a avea o imagine cât mai completă asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo, am trimis şi Corpul de Control al Ministerului Educaţiei”, a spus Ligia Deca, la sediul PNL.

Ministrul Educației a mai precizat că ”acolo unde se anulează lucrări, ele se anulează de către cei care supraveghează sau de către cei din comisii, pentru a evita ca, ulterior, la corectură, să se considere că lucrarea are semne distinctive şi să se anuleze în întregime”.

”Măsura în care aceste anulări au fost făcute conform procedurii pe care o avem, Corpul de Control o să analizeze şi vom clarifica această situaţie inclusiv public. Cred că trebuie un just echilibru între a evita situaţiile de fraudă şi a ajuta copiii, totuşi, să nu aibă un motiv suplimentar de stres la examenele naţionale”, a mai spus Ligia Deca.

Marți, ministrul Educației, Ligia Deca, anunța că a fost demarată o anchetă la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București, după ce mai multe lucrări de la BAC au fost anulate la mai bine de o oră de la începerea probei de Limba și literatura română, pe motiv că nu ar fi fost bine încadrat, pe foaia de examen, un cuvânt în titlul probei.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.