Trei medalii de aur și două medalii de argint pentru elevii români la Olimpiada Europeană de Fizică 2023 (EUPhO)

0
Sursa foto: edu.ro

Lotul de fizică al României a obținut cele mai bune rezultate în istoria participării fizice/in situ la Olimpiada Europeană de Fizică/EUPhO 2023: trei medalii de aur și două medalii de argint, a informat, marți, Ministerul Educației.

Elevii medaliați la Olimpiada Europeană de Fizică 2023 sunt:

  • Vlad-Ștefan Oros, clasa a XII-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara: medalie de aur și locul I absolut cu cel mai bun rezultat din concurs, inclusiv un premiu special pentru cea mai bună lucrare la proba teoretică;
  • Andrei-Darius Dragomir, clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București: medalie de aur și premiul special pentru cea mai bună lucrare experimentală;
  • Alexandru Momoiu, clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București: medalie de aur;
  • Răzvan-Gabriel Marcu, clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București: medalie de argint;
  • Mihnea Buțiurcă, clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București: medalie de argint.
Sursa foto: edu.ro

Echipa României a fost însoțită de prof. Delia Davidescu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și conf. univ. dr. Sebastian-Dumitru Popescu (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) – în calitate de observator.

A VII-a ediție a Olimpiadei Europene de Fizică (EUPhO) s-a desfășurat la Hanovra (Germania), în perioada 16 – 20 iunie, reunind elevi competitori din 35 de țări.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.