Subiectele și baremul de corectare la Matematică – Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a. Ce au avut elevii de rezolvat UPDATE

0

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023, clasa a VIII-a. Absolvenții clasei a VIII-a au susținut, miercuri, proba la Matematică din cadrul Evaluării Naționale. Subiectele primite de elevi la cea de-a doua probă a examenului și baremul de corectare au fost publicate pe subiecte.edu.ro. Primele rezultate vor fi publicate miercuri, 28 iunie, iar rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, marți, 4 iulie. Media de la Evaluarea Națională reprezintă media de admitere la liceu pentru anul școlar 2023-2024. 

UPDATE Subiectele și baremul de corectare la Matematică – Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a au fost publicate pe subiecte.edu.ro:

Barem Matematică – Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a:

Subiecte Matematică – Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a:

UPDATE Potrivit Ministerului Educației, la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2023 au participat 154.240 de absolvenți, rata de prezență fiind de 95,4%. ”7.411 absolvenți nu s-au prezentat, iar un candidat a fost eliminat (tentativă de fraudă). Nu s-au înregistrat incidente”, a precizat ministerul.

UPDATE Subiectele la Matematică, Evaluarea Națională 2023 – clasa a VIII-a:

Examenul de Evaluare Națională a început luni, 19 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, a continuat miercuri cu proba la Matematică și se va încheia, joi, cu proba la Limba și literatura maternă pentru elevii minorităților naționale.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, primele rezultate vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

Contestațiile vor putea fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

  • Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie. Potrivit unei decizii aprobate prin ordin de ministru, lucrările scrise ale absolvenților de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița vor fi evaluate digitalizat în cadrul programului-pilot lansat anul trecut.

  • Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

Calendar Evaluarea Națională 2023 – clasa a VIII-a

  • Până la data de 16 iunie: Înscrierea + Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2023: Matematică – probă scrisă
  • 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (orele 16:00 – 19:00)  + 29 iunie 2023 (orele 8:00 – 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Citește și: Subiectele și baremul de corectare la Limba și literatura română – Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.