Reacția Universității din București la acuzațiile de plagiat aduse ministrului Sorin Cîmpeanu: Considerăm necesară o analiză serioasă

0
Sursa foto: Facebook/ Sorin Mihai Cimpeanu

Reprezentanţii Universităţii din Bucureşti (UB) consideră necesară o analiză „serioasă, în afara oricărei presiuni de orice natură”, cu privire la acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care să fie realizată de instituţiile abilitate din cadrul universităţii implicate şi de instituţiile responsabile ale statului, informează Agerpres.

„În privinţa acuzaţiilor de plagiat care i se aduc ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, considerăm necesară o analiză serioasă, în afara oricărei presiuni de orice natură, analiză care să fie realizată de îndată de către instituţiile abilitate din cadrul universităţii implicate şi de instituţiile responsabile ale statului”, se arată într-un comunicat de presă al UB.

Universitatea din Bucureşti condamnă orice acţiune care încalcă etica şi integritatea academică.

„Prin misiunea sa asumată, universitatea are un rol fundamental în societate. Universitatea este spaţiul în care sunt formate elitele unei societăţi, sunt promovate şi protejate principiile care trebuie să guverneze orice societate democratică în care meritocraţia, onestitatea şi respectul pentru valorile autentice sunt pilonii dezvoltării sale. Universitatea trebuie să apere aceste redute atât în interiorul său, cât şi în exteriorul comunităţii academice, asumându-şi astfel rolul fundamental pe care îl are în evoluţia noastră, ca naţiune”, se mai arată în comunicat.

Potrivit UB, educaţia are nevoie de valori puternice şi de „un etos” care să ghideze noile generaţii în formarea lor ca buni cetăţeni, profesionişti desăvârşiţi şi implicaţi în societate.

Jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat, luni, pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că ar fi plagiat un curs universitar şi şi-a fi „însuşit fraudulos şi paternitatea” mai multor capitole semnate anterior de alţi autori.

Citește și: Protest la Ministerul Educației. Mai multe persoane au solicitat demisia lui Sorin Cîmpeanu, în urma acuzațiilor de plagiat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here