Peste 11.000 de locuri, propuse de Universitatea din București pentru admiterea la facultate 2024. Calendar și modalități de admitere

0
Sursa foto: Facebook/ Universitatea din București

Universitatea din București (UB) propune peste 21.000 de locuri pentru admiterea 2024, dintre care 11.200 pentru programele de licență, 8.986 pentru programele de masterat, 111 pentru programele de masterat didactic și 839 de locuri pentru programele de doctorat. În ceea ce privește studiile de licență, fiecare dintre cele 19 facultăți ale Universității din București are propria modalitate de admitere.

Concursul admitere – sesiunea iulie 2024 la facultățile UB se desfășoară, pentru programele de licență, masterat și doctorat, în perioada 1 – 26 iulie 2024, iar data-limită de afișare a rezultatelor este 31 iulie 2024, se arată într-un comunicat al Universității. Fiecare facultate are propriul calendar, iar datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților.

În ceea ce privește sesiunea de toamnă a admiterii, facultățile Universității din București așteaptă înscrierile candidaților pe locurile rămase neocupate în perioada 2 – 16 septembrie 2024, iar data-limită de afișare a rezultatelor este 21 septembrie 2024.

Conform sursei citate, pentru admiterea 2024, majoritatea facultăților Universității din București vor oferi viitorilor studenți, masteranzi și doctoranzi un proces online de înscriere și admitere, precum și posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere. De asemenea, unele facultăți ale Universității din București organizează și o sesiune online de preînscriere, oferind candidaților posibilitatea de a-și manifesta interesul pentru facultățile respective și de a fi la curent cu ultimele noutăți cu privire la procesul de admitere.

La studiile de licență, fiecare facultate dintre cele 19 ale Universității din București are propria modalitate de admitere, de la media obținută la Bacalaureat cu pondere 100% în media de admitere până la concurs de admitere.

  • Vezi aici cum se face admiterea la fiecare facultate a Universității din București
  • Vezi aici numărul de locuri propuse spre a fi scoase la concurs de fiecare facultate pentru programele de licență, iar aici pentru programele de masterat.

Universitatea din București a mai anunțat că organizează în acest an, atât pentru programele de studii universitare de licență, cât și pentru programe de studii universitare de masterat, o sesiune de admitere specială pentru olimpicii internaționali și sportivii medaliați la competiții europene și mondiale pentru sporturile olimpice și șah și la jocurile olimpice și paralimpice, anterior organizării sesiunii de admitere pentru toți candidații.

Citește și: Admitere la trei facultăți din cadrul SNSPA, pe baza mediei de la examenul de Bacalaureat. Calendarul și condițiile de admitere 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.