Cele cinci obiective propuse de MEC pentru digitalizarea educației. Prima rundă de consultări privind elaborarea strategiei SMART-Edu

0
Foto: pixabay.com

Ministerul Educației propune o listă cu 5 obiective pentru următorii ani în ceea ce privește digitalizarea educației și invită operatorii/companiile IT, societatea civilă și mediul guvernamental să contribuie la conturarea „Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România – SMART-Edu” cu expertiza și propunerile proprii, se arată într-un comunicat de presă al MEC.

Cele 5 obiective anunțate de ministrul Monica Cristina Anisie în cadrul primei runde de consultări publice privind elaborarea strategiei pentru digitalizarea educației, organizate vineri, 20 noiembrie, de Ministerul Educației, sunt:

  1. Îmbunătățirea infrastructurii digitale pentru reducerea decalajelor de conectivitate
  2. Susținerea accesului egal la o educație online de calitate
  3. Asigurarea de dispozitive electronice cu conectare la Internet în bandă largă și conectivitate wireless adecvată pentru preșcolari și elevi;
  4. Elaborarea de manualele digitale și auxiliare didactice care oferă o interfață interactivă în care elevii au acces la conținut multimedia, cum ar fi videoclipuri, prezentări interactive și hyperlink-uri;
  5. Competențe digitale pentru o piață a muncii emergent.

„Digitalizarea educației reprezintă un proiect prioritar pentru mine ca om politic, dar și un angajament îndrăzneț pentru generațiile viitoare, pe care toți miniștrii educației trebuie să și-l asume în următorii ani, indiferent de culoarea politică. Suntem cu toții aici pentru că nu mai putem aștepta niciun minut pentru a începe digitalizarea și modernizarea învățământului românesc. Fiindcă vorbim de un proiect de o asemenea anvergură și pentru a reuși ceea ce ne-am propus, avem nevoie de toți actorii din societate, de toate resursele disponibile”, a declarat ministrul Educației, potrivit sursei citate.

De asemenea, Monica Anisie a anunțat că bugetul de investiții al Ministerului Educației pentru anul 2021 va include o componentă substanțială de fonduri alocate digitalizării, lucru care până în acest moment nu s-a întâmplat.

Subsecretarul de stat în Ministerul Educației, Jean Badea, a invitat toți specialiștii interesați să dea curs apelului de a se înscrie în grupurile de lucru ce vor fi constituite în vederea elaborării strategiei. Rezultatele activității grupurilor de lucru se vor concretiza în planuri operaționale pentru perioada vizată de strategie și în măsuri de implementare sustenabilă a acestora.

„Cuvintele sunt prea puține pentru a mulțumi tuturor partenerilor care au fost alături de noi nu numai astăzi, ci în toată această perioadă în care s-au implicat activ în susținerea activităților de învățare în mediul online. Doresc să-i asigur că eforturile lor sunt esențiale în această transformare de paradigmă pe care am inițiat-o: Școala SMART – Școală Modernă, Accesibilă, Bazată pe Resurse și Tehnologii digitale”, a declarat Jean Badea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here