Medic: Este posibil să ajungem la peste 2.000 de cazuri de infectări zilnic. Era bine să fi adus vaccinul și apoi să începem școala

0

Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a declarat, la Digi 24, că este posibil să ajungem la peste două mii de cazuri de infectări zilnic, după redeschiderea școlilor și restaurantelor. Medicul a spus că și lui, ca părinte, îi este teamă să-și trimită copilul la școală și ideal ar fi fost ca întâi să apară vaccinul și apoi copiii să se întoarcă la școală.

”În principiu, și e părerea mea personală, ne așteptăm la un număr crescut de cazuri, personal, mă aștept la peste 2.000 și ceva de cazuri, cred că indicele de transmitere este mult mai mare decât putem noi să identificăm în acest moment.

Cert este că sistemul sanitar este pus sub presiune în toată țara, paturile de Terapie Intensivă se umplu vertiginos și numărul de decese nu este în scădere.

Sunt mai mulți factori. În primul rând, începerea școlii, în al doilea rând, începerea lucrului, oamenii se întorc din concediu, se aglomerează mijloacele de transport în comun, corporațiile, etc. și mai este și procesul electoral. Dacă vom fi responsabili și dacă abordăm problema cu seriozitate, poate reușim să depășim cu bine aceste două luni.

Copiii sunt așteptați la școală, mai ales în clasele primare și la grădiniță, de bunici. Bunicii prezintă afecțiuni cronice, cam toți părinții noștri, bunicii noștri au diabet poate, au neoplazii, au hipertensiune, deci sunt cu un grad de risc foarte ridicat.

Ne este frică să nu avem o transmitere intracomunitară de COVID-19 în rândul vârstnicilor foarte crescută, lucru care va fi devastator pentru toate familiile.

Am temerea, în primul rând, că chiar dacă copilul se va infecta, va transmite la bunici, cum au temere toți părinții. După aceea, am temerea că mă voi infecta chiar eu.

Era bine să fi adus vaccinul în țară și după aceea să începem școala”, a declarat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Citește și: Raed Arafat: Pericolul real asupra copiilor este minimal. Eu aş impune nişte reguli în casă, copilul să nu interacţioneze direct cu bunicii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.