Orban: Permitem în condiţii extrem de stricte redeschiderea grădiniţelor și after-school-urilor care funcţionează în mod normal pe perioada verii

0
Foto: pixabay.com

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, că sprijinul financiar pentru părinţii care stau acasă cu copiii încetează la finalul anului şcolar, iar unele grădiniţe şi after-school-uri vor fi deschise „în condiţii extrem de stricte”.

UPDATE Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi, hotărârea prin care propune Guvernului măsurile de relaxare care se aplică începând din 15 iunie, printre acestea fiind și cea referitoare la creşe, grădiniţe şi after-school-uri.

”Se permite desfăşurarea activităţilor în creşe, grădiniţe şi after-school pe perioada vacanţei de vară, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului educaţiei şi cercetării, al ministrului sănătăţii şi al ministrului muncii şi protecţiei sociale”, prevede Hotărârea adoptată de CNSU, preluată de Agerpres.

„Odată cu încheierea şcolii, va înceta măsura de sprijin care a fost instituită pe perioada suspendării şcolilor, care a permis unui părinte să poată să stea acasă cu copilul său, beneficiind de plata a 75% din salariu.

Practic, această formă de sprijin care a funcționat pe perioada stării de urgență și stării de alertă, cât au fost suspendate cursurile, va înceta și foarte multe familii active vor fi în situaţia în care le va fi extrem de dificil să găsească o soluţie pentru ca în perioada în care se duc la muncă să existe persoane care să aibă grijă de copii.

Sigur, recomandarea noastră este să facă tot ce este posibil pentru a găsi soluţii în cadru familial pentru a putea avea grijă de copii, dar dacă nu vor avea astfel de soluții permitem în condiţii extrem de stricte, care vor fi reglementate prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Educaţiei, redeschiderea grădiniţelor, a activităţilor de tip after-school care funcţionează în mod normal pe perioada verii”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai anunțat că Executivul va aproba, săptămâna viitoare, prelungirea stării de alertă după data de 16 iunie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.