Ministrul Sănătății: Nu putem restricţiona o grădiniţă de stat să se deschidă. Ţine foarte mult de autorităţile locale

0
Foto: pixabay.com

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, face noi precizări privind deschiderea grădinițelor de stat pe perioada verii, după anunțul președintelui referitor la after-school-urile, grădinițele și creșele private. Ministrul a declarat miercuri seara, la Digi 24, că şi grădiniţele de stat pot fi deschise, cu respectarea măsurilor de distanţare şi de igienă, dar a explicat că această decizie aparține autorităţilor locale.

”În 12 iunie s-ar fi terminat anul şcolar, inclusiv pentru grădiniţe, în acest context nu mai putem remunera un părinte care rămâne acasă şi atunci trebuie să dăm posibilitatea ca pentru copiii mici să poată fi undeva ţinuţi şi să aibă cineva grijă de ei”, a spus Nelu Tătaru.

Întrebat dacă şi grădiniţele de stat pot fi deschise, ministrul Sănătăţii a precizat că totul depinde de autorităţile locale.

”Cele de stat, dacă vă amintiţi, verile trecute aveam una sau două grădiniţe într-o comunitate care poate prelua copiii care nu mergeau la ţară, nu mergeau în concedii şi rămâneau undeva. Ţine foarte mult de autorităţile locale acest lucru.  Nu restricţionăm, ţine foarte mult de autorităţile locale şi mă repet, putem deschide grădiniţe, creşe, after school-uri, în condiţiile în care respectăm o distanţare, o igienă foarte riguroasă. (…) Nu putem restricţiona o grădiniţă de stat să se deschidă, în condiţiile în care aplică aceleaşi cerinţe şi aceleaşi norme de funcţionare ca o grădiniţă privată”, a declarat Nelu Tătaru.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că după 15 iunie, va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor, grădiniţelor și creșelor private.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.