Se vor deschide grădinițele de vară? Ministrul Educației: ”Decizia este la Ministerul Sănătății”

0
Foto: pixabay.com

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, marți seara, la TVR, despre posibilitatea deschiderii grădinițelor de stat ”de vară”, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că, după 15 iunie, ”va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor, a grădiniţelor şi creşelor private”. Monica Anisie, ministrul Educației, spune că decizia aparține Ministerului Sănătății.

”Având în vedere că pe 12 iunie se termină școala și atunci părinții care primeau până acum 75% să poată să rămână acasă cu copiii nu vor mai putea sta, am gândit că trebuie să gestionăm deschiderea creșelor, grădinițelor private sau dacă autoritățile locale decid, după cum știam din verile trecute, ca o grădiniță publică să poată să rămână deschisă, dar și after-school-urile”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat pentru Educație Privată că decizia privind deschiderea grădinițelor de stat în perioada verii aparține Ministerului Sănătății.

Pentru grădinițele de stat, așa-numitele ”grădinițe de vară”, așteptăm o evaluare a acestei perioade de relaxare. În funcție de evoluție, decizia este la Ministerul Sănătății. Ministerul ne va spune care este situația și atunci vom lua o decizie. În aceste grădinițe, nu se desfășoară cursuri în perioada verii, ci doar activități educaționale”, a declarat Anisie.

Ministrul Sănătății a fost întrebat la TVR și despre cele două cazuri de elevi infectați cu coronavirus – un elev de clasa a VIII-a din Iași și o elevă de clasa a XII-a din Gura Humorului – și dacă vor fi luate măsuri suplimentare la examenele naționale.

”Noi am luat măsurile încă de la început când am considerat că putem susține aceste examene și putem susține și pregătirea care a început pe 2 iunie. Nu rămâne decât să facem anchetele epidemiologice, să le gestionăm și să urmărim îndeaproape. Noi am urmărit tot ce a însemnat și model european și model, de exemplu, israelian. Acolo a început școala, din 2000 de elevi, 316 infectați, au închis școlile. Sunt momente de la care noi învățăm și le adaptăm și la noi în măsura în care facem niște protocoale sau niște proceduri sau în măsura în care, odată cu relaxarea, aducem și niște norme de aplicare, de funcționare”, a răspuns Nelu Tătaru.

Citește și: Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de relaxare: După 15 iunie, se vor putea redeschide after-school-urile, grădiniţele şi creşele private

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.