Ministrul Sănătății, despre măsurile ce vor fi luate după 15 iunie: Va trebui să găsim alternative pentru grădinițe, creșe sau after-school-uri

0
Foto: pixabay.com

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică, într-o intervenție la B1 TV, că starea de alertă ar putea fi prelungită după 15 iunie. Totuși, de la jumătatea acestei luni, autoritățile pregătesc noi măsuri de relaxare a restricțiilor, iar ministrul a făcut referire la grădinițe, creșe sau after-school-uri.

”După cum știți, pe 12 iunie se termină anul școlar, deci părinții care stăteau cu copiii acasă se vor întoarce la serviciu și va trebui să găsim alternative pentru ceea ce înseamnă grădinițe, creșe sau after-school-uri. Dar toate aceste lucruri le gândim zilele următoare, urmând ca joi să anunțăm acele noi măsuri de relaxare. (…)

Decizia (în privința grădinițelor, creșelor, after-school-urilor – n.red) merge pe evoluția din primele zile la tot ce a însemnat pregătirea școlară, pe evoluția în perioada următoare a numărului de cazuri noi. După cum știți, joi am avut un număr de 238 de cazuri noi, apoi toate zilele care au urmat am avut sub 200 de cazuri noi. Numărul de cazuri de terapie intensivă a fost în jur de 150, ceea ce se menține și astăzi. Dacă acest lucru este favorabil, joi vom putea anunța ce va urma de lunea cealaltă”, a declarat Nelu Tătaru.

”Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stării de alertă. (…) Dacă nu o să mai fie stare de alertă înseamnă că avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a adăugat ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.