Festivitate online pentru cei peste 3.600 de absolvenţi din Mureș. Ultimul clopoțel va suna în fiecare liceu

0

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş va organiza, în premieră, o festivitate online pentru marcarea absolvirii liceului de către 3.623 de elevi din judeţ, iar în acest timp în fiecare liceu va suna ultimul clopoţel şi va fi asigurată sonorizarea pentru intonarea „Gaudeamus igitur”, transmite Agerpres.

„Aici avem o tradiţie prin sunarea ultimului clopoţel pentru absolvenţii de liceu. În acest an, ultimul clopoţel nu va mai exista. Ca să compensăm totuşi, vom transmite online un rămas bun pentru elevi. Cu această ocazie, în premieră, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş organizează în ziua de vineri, începând cu ora 10.00, în curtea instituţiei, un moment festiv. Am sugerat ca la toate unităţile şcolare unde sunt absolvenţi să sune clopoţelul sau soneria şi să se cânte ‘Gaudeamus igitur’. Astfel încercăm să marcăm această pierdere. În acest an 3.623 de absolvenţi îşi vor lua adio de la şcoală şi vor păşi într-o nouă etapă, cea academică”, a declarat, marţi, inspectorul general adjunct al ISJ Mureş, Iles Ildiko.

ISJ Mureş a anunţat că în timpul festivităţii online, trei absolvenţi, şefi de promoţie ai unora dintre liceele de prestigiu din municipiu, vor rosti un gând de aducere-aminte a celor mai frumoşi ani, anii de liceu, iar la festivitatea din curtea instituţiei vor participa oficialităţile judeţului.

Iles Ildiko a mai arătat că, pentru ceilalţi elevi, s-a modificat Legea Educaţiei care dă posibilitatea învăţării online şi notarea acestora de către profesori.

„Am primit o procedură prin care elevii pot primi note cu acordul părinţilor şi elevilor. Există cinci situaţii diferite prin ce metode putem încheia mediile elevilor. Teoretic până la declararea pandemiei, fiecare elev ar fi trebuit să aibă două note. Cei de a VIII-a, până în data de 5 iunie, trebuie să aibă mediile încheiate. Absolvenţii care dau Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională, nu vor da examen din materialul de pe semestrul II, doar din cel de pe semestrul I”, a precizat Iles Ildiko.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.