Luminița Barcari: Suntem convinși că vor fi găsite cele mai bune soluții astfel încât să avem un cadru medical în fiecare unitate de învățământ

0

Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat, miercuri, la Digi 24 că, în fiecare unitate de învățământ, va exista un cadru medical care va face triajul și va rămâne în școală pe toată perioada desfășurării cursurilor de pregătire din perioada 2-12 iunie, dar și în timpul examenelor naționale.

”În unitățile de învățământ, la recomandarea direcțiilor de sănătate publică, vor fi cadre medicale, nu neapărat medici. Pe baza unor liste întocmite de direcțiile de sănătate publică, inspectoratul școlar va repartiza în fiecare unitate de învățământ un cadru medical. (…) Sunt unități de învățământ care au cabinet medical propriu și acolo este foarte simplu de rezolvat situația.

Suntem convinși că direcțiile de sănătate publică, împreună cu inspectoratele școlare și cu comitetul județean pentru situații de urgență, vor găsi cele mai bune soluții astfel încât să avem un cadru medical care să facă triajul și să rămână în unitatea de învățământ pe toată perioada activităților de pregătire, în perioada 2-12 iunie, dar și în timpul examenelor naționale”, a spus secretarul de stat.

În privința școlilor din mediul rural, Luminița Barcari a precizat că în majoritatea județelor s-au găsit soluții.

”Mai sunt câteva județe unde nu s-au găsit soluții în mediul rural și am recomandat să se adreseze Prefecturii și DSP-ului pentru că, într-adevăr, sunt medici de familie care au cabinete proprii și ar trebui probabil o anumită formă agreată de comun acord pentru a oferi serviciile în această perioadă”, a adăugat secretarul de stat.

Luminita Barcari a precizat că trei județe au raportat astfel de cazuri.

Citește și: Un nou ordin comun pentru revenirea elevilor la școală. Monica Anisie: ”În fiecare unitate de învățământ va exista un cadru medical”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.