Sorin Cîmpeanu: Examenele de semestru, de an, de finalizare a studiilor şi de admitere trebuie susţinute preponderent online

0
Foto: cotidianul.ro

Examenele de semestru, de an, de finalizare a studiilor şi de admitere trebuie susţinute preponderent online, iar acolo unde totuşi nu se poate din motive obiective va trebui acordată „o atenţie foarte mare” pentru respectarea tuturor regulilor de distanţare socială, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu.

„Ca preşedinte al Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, ca preşedinte al CNR, ca preşedinte al AUF – cea mai mare reţea academică ce cuprinde 1.000 de universităţi din 118 ţări, ca rector al unei universităţi cu peste 10.000 de studenţi şi peste 1.000 de cadre didactice şi personal didactic auxiliar – vă mărturisesc că este mai greu decât ne-am fi putut aştepta! Depinde de experienţa şi dedicaţia profesorului, precum şi de aria sa de expertiză ca să elaboreze teme/ subiecte creativ, nu repetitiv. Poate că asta este o şansă şi o provocare extraordinară pentru profesorii români… Sunt convins că profesorii au acest potenţial”, a spus președintele CNR.

Sorin Cîmpeanu admite că există discrepanţe în modul de evaluare/ notare în şcolile româneşti, dar spune că acestea nu se pot soluţiona acum „pe moment”.

Anul şcolar şi universitar trebuie să se încheie! Am plătit deja costuri mari – un an din viaţa tinerilor noştri ar însemna mult prea mult! Suntem conştienţi că există discrepanţe în modul de evaluare/ notare în şcolile româneşti, dar acestea, din păcate, nu se pot soluţiona acum, pe moment. Am convingerea că fiecare director de şcoală, liceu său fiecare decan ori rector ştie să discearnă. Am încredere că nimeni nu îşi doreşte să escaledeze riscuri care nu sunt absolut necesare ori întemeiate”, a mai arătat Sorin Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here