Monica Anisie, reacție la propunerea INSP: Nu este adevărat că elevii cu părinți de peste 65 de ani au interzis la școală

0

Elevii care au părinți în vîrstă de peste 65 de ani pot participa la cursurile de pregătire pentru examenele naționale care vor avea loc în perioada 2-12 iunie, a precizat ministrul Educației, Monica Anisie, pentru Educație Privată.

Ministrul Educației a declarat că a discutat cu secretarul de stat Raed Arafat pentru a lua măsuri speciale, astfel încât și profesorii de peste 65 de ani să poată veni la școală pentru pregătirea elevilor din clasele terminale. ”INSP a făcut o propunere, o tratăm ca atare și, dacă e cazul, o îmbunătățim”, a arătat Monica Anisie.

În privința elevilor care au părinți în vârstă de peste 65 de ani, ministrul Educației a declarat: ”Nu este adevărat că au interzis la școală. INSP a făcut o propunere, care poate fi îmbunătățită. Noi vom propune ca și aceștia să poată veni la școală, dacă părinții lor decid că nu prezintă un risc. Va fi decizia părinților, ei vor evalua situația de sănătate din familie. Dacă, totuși, aceștia se află într-o situație de risc, elevii vor continua învățarea, fie online, fie prin teleșcoală, fie cu ajutorul testelor de antrenament.”

Institutul Naţional de Sănătate Publică a postat, sâmbătă, în dezbatere publică propunerile privind setul de măsuri de relaxare care vor fi luate după încetarea stării de urgenţă.

În documentul INSP, se regăsesc 9 măsuri pentru școli, referitoare la desfășurarea cursurilor de pregătire din perioada 2-12 iunie, dar și a examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Una dintre propuneri prevede această interdicție de participare la cursurile de pregătire:

”La activitățile de pregătire este interzisă participarea elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.”

Citește și: Nouă recomandări pentru desfășurarea examenelor naționale și a cursurilor de pregătire. Interdicția din perioada 2-12 iunie – document INSP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.