Nouă recomandări pentru desfășurarea examenelor naționale și a cursurilor de pregătire. Interdicția din perioada 2-12 iunie – document INSP

0

Elevii și personalul didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice sau locuiesc împreună cu persoane care suferă de astfel de afecțiuni sau cu persoane cu vârsta de peste 65 de ani au interdicție de a participa la activitatea de pregătire pentru examenele naționale din perioada 2-12 iunie, se arată într-un document publicat sâmbătă de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), care cuprinde un set de recomandări de sănătate publică privind măsurile de relaxare ce vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă. În documentul supus dezbaterii publice se arată că acești elevi ar urma să beneficieze de o formă de pregătire alternativă. 

Institutul Naţional de Sănătate Publică a postat în dezbatere publică propunerile privind setul de măsuri de relaxare care vor fi luate după încetarea stării de urgenţă.

În documentul INSP, se regăsesc 9 măsuri pentru școli, referitoare la desfășurarea cursurilor de pregătire din perioada 2-12 iunie, dar și a examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Astfel, potrivit recomandărilor INSP, activitatea de pregătire a elevilor din clasele terminale se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi, iar cursurile nu vor dura mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră.

De asemenea, pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.

În document se mai arată că, înainte de începerea cursurilor de pregătire sau a examenelor, în spațiile unde acestea se vor desfășura, se va realiza dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool.

Pe toată durata activităților desfășurate în școală, atât elevii cât și profesorii vor purta măști, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate.

INSP: Măsuri de prevenire și protecție pe perioada desfășurării activităților de pregătire, pentru elevii claselor terminale (a VIII-a, a XII- a și a XIII-a), precum și pe perioada organizării examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat

1. Activitatea de pregătire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi și va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.

2. La activitățile de pregătire este interzisă participarea elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

3. Elevii prevăzuți la punctul 2 vor beneficia de o formă de pregătire alternativă.

4. Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.

5. Înainte de începerea activităților de pregătire/examinare, în spațiile unde
acestea urmează a se desfășura, se va realiza dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute.

6. Accesul în interiorul școlii se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 370) și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii.

7. Pe toată durata activităților desfășurate în școală, atât elevii cât și profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate.

8. Eliminarea măștilor purtate de elevi și profesori se va realiza în locuri special destinate.

9. Activitatea de examinare se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.

Citește și: Cum se vor desfășura orele de pregătire pentru examene și ce măsuri vor fi luate. Monica Anisie: La examene, vom urma aceeași procedură

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here