Monica Anisie: Ministerul Educației va realiza un act normativ pentru învățarea online. Este necesară o reglementare în acest sens

0
Foto: pixabay.com

Monica Anisie a declarat, luni seară, că Ministerul Educației și Cercetării va elabora un act normativ prin care să fie reglementată învățarea online. ”Vom reglementa în mod clar care sunt parametrii în care trebuie să se desfășoare aceste lecții online”, a spus ministrul Educației, adăugând că, odată cu reluarea cursurilor, ”lecțiile trebuie să fie recuperate”. Monica Anisie a mai arătat că peste 60% dintre elevi au acces în prezent la învățarea în mediul online.

”Studiile realizate de reprezentanții elevilor, dar și de Ministerul Educației arată că peste 60% dintre elevi își continuă învățarea de acasă în spațiul online. Este adevărat, este o provocare atât pentru profesori, cât și pentru elevi.(…)

M-am sfătuit, în această perioadă, cu reprezentanții părinților, cu reprezentanții elevilor și cu cei ai sindicatelor și am convenit că este necesar ca din partea Ministerului Educației să se realizeze un act normativ pentru acest tip de învățare, învățarea online.

Este necesară o reglementare în acest sens, dar trebuie să recunoaștem că s-au mobilizat foarte bine atât cadrele didactice, cât și elevii în această perioadă. Fac un apel din nou la colegii mei profesori ca, după această perioadă de vacanță, să participe activ la această legătură cu elevii (…). Este adevărat, mai sunt și situații neplăcute în care nu s-au realizat astfel de cursuri, dar, repet, vom veni cu reglementări după vacanță pentru toate aspectele pe care le-am identificat în această perioadă de urgență, să găsim răspunsuri la toate întrebările pe care ni le-au pus atât părinții, cât și elevii, dar și cadrele didactice și să ajutăm la menținerea legăturii dintre școală și elevi”, a spus Monica Anisie la Realitatea Plus.

Ministrul Educației a arătat că, în ceea ce îi privește pe elevii din mediul rural, inspectoratele școlare județene au găsit ”soluții pentru copiii din zonele defavorizate”, iar ministerul a realizat parteneriate pentru a asigura accesul acestora la tehnologie.

Întrebată cum se va produce totuși la final o egalizare a situației, Monica Anisie a arătat că lecțiile online de până acum au fost unele de fixare și de recapitulare a cunoștințelor:

”Nu au fost lecții de predare, nu au fost notați elevii, MEC a făcut această precizare tocmai în sensul în care trebuie să găsim soluții pentru acei copii care nu acces la aceste lecții online. Vom reglementa în mod clar care sunt parametrii în care trebuie să se desfășoare aceste lecții online pentru că este necesară o metodologie în acest sens, un act normativ care să stipuleze ceea ce este un răspuns la întrebările părinților, elevilor și profesorilor. Au nevoie de această susținere din partea MEC și noi o vom prezenta în foarte scurt timp. (…)

În momentul în care vom relua cursurile, aceste lecții trebuie să fie recuperate. Noi trebuie să ne gândim la accesul la educație, la echitate și toate aceste cursuri care s-au realizat online, dacă sunt cursuri de predare, trebuie reluate și în momentul în care vom reveni la cursuri.”

Citește și: Ministrul Educației anunță că elevii vor rămâne acasă cel puțin până la jumătatea lunii mai UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.