Monica Anisie: Simulările naționale au fost anulate. Le-am înlocuit cu acele teste de antrenament

0

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, luni, că simulările examenelor naţionale au fost anulate, fiind înlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă aceste simulări noi le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vinerea, vom publica baremul, iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă, cadrul didactic să îi îndrume pe elevi cum anume ar trebui rezolvate aceste teste de antrenament sau MEC pune la dispoziție baremul și elevul se poate autoevalua. Simulările au fost anulate și am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale”, a precizat Monica Anisie la Realitatea Plus.

Ministrul a mai spus că în curând vor fi prezentate scenariile realizate de specialiștii din cadrul Ministerului Educației cu privire la reluarea cursurilor și la desfășurarea examenelor naționale. Detalii AICI.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here