Cinci unități de învățământ închise în București, din cauza gripei. În alte 75, cursurile sunt suspendate parțial

0

Cursurile sunt suspendate integral în cinci unități de învățământ din București, iar în alte 75, activitatea este suspendată parțial, a declarat, vineri, la Digi 24, purtătorul de cuvânt al ISMB, Roxana Cercel.

”În urma analizei efectuate în dimineața aceasta, avem 80 de unități școlare care au activitatea suspendată. Dintre acestea, cinci au activitatea suspendată integral, iar 75 au cursurile suspendate parțial”, a spus Roxana Cercel.

Aceasta a precizat că, pe perioada suspendării cursurilor, este obligatoriu ca spațiile să fie ”atent dezinfectate, decontaminate, igienizate și apoi ventilate astfel încât copiii, când vin la școală, să își desfășoare activitatea în condiții optime”.

”În fiecare zi, avem raportări din rețea, de la școli, a situațiilor nou apărute și, în momentul în care ne sunt semnalate situații de cel puțin trei cazuri la grupă sau situații de absenteism de cel puțin 20% din populația școlară a unei unități, trei zile consecutiv, se dispune măsura suspendării parțiale sau integrale a cursurilor în respectiva unitate”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Întrebată dacă există dezinfectanți în școli, Roxana Cercel a răspuns că ”în mod firesc ar trebui să existe”: ”Eu am cunoștință că în unitățile școlare există aceste substanțe dezinfectante.”

Reprezentanta ISMB a adăugat că Inspectoratul școlar, prin măsurile pe care le-a dispus la nivelul unităților de învățământ, se asigură în fiecare zi de situația cazurilor nou apărute și aprobă suspendările acolo unde este cazul: ”Prin Ministerul Educației, am primit o notă prin care suntem rugați ca, la nivelul unităților de învățământ, să dăm atenție sporită triajului zilnic, efectuat de cabinetele medicale. Acolo unde sunt identificate cel puțin trei cazuri la clasă, imediat să fie anunțat cabinetul medical și conducerea școlii astfel încât să se dispună suspendarea respectivei grupe sau clase.”

Citește și: Măsurile pe care școlile trebuie să le ia după declararea epidemiei de gripă – notă Ministerul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.