Teach for Romania caută profesori pentru copiii din mediile vulnerabile. Va fi a șaptea generație: Criterii de selecție și județele vizate

0
Foto: facebook.com/ Teach For Romania

Teach for Romania recrutează generația a VII-a de profesori și învățători care vor preda copiilor din medii defavorizate. În program se pot înscrie și candidați care nu au experiență anterioară de predare, însă toți cei acceptați vor trece printr-un program intens de pregătire în leadership și educație. Din septembrie 2020, aceștia vor lucra ca profesori sau învățători într-o școală de stat, timp de doi ani.

”Ne dorim să creștem comunitatea Teach for Romania selectând acei oameni în care descoperim un potențial de leadership, oameni cu motivația puternică de a produce un impact pozitiv în educația românească și de a reduce inechitatea educațională din comunități vulnerabile. Pe cei care au curajul și determinarea de a înfrunta provocările acestor comunități, care cred în potențialul fiecărui copil și își doresc să parcurgă o călătorie transformațională de 2 ani, ce generează schimbări pozitive atât la ei, cât și la elevii cu care vor lucra”, precizează Teach for Romania, într-un comunicat de presă, transmis SparkNews.ro.

Recrutarea pentru noua generație de profesori se desfășoară pe parcursul a cinci runde de înscriere, ultimele termene-limită fiind 24 februarie și 30 martie 2020.

Pentru anul școlar 2020-2021, județele vizate sunt: Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, București, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Prahova, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

La finalul celor doi ani din programi, mai precizează sursa citată, absolvenții sunt sprijiniți, în calitate de alumni, să aibă activități cu impact în societate prin creșterea competențelor în 5 direcții strategice: în cadrul școlilor din România, în formarea și dezvoltarea profesorilor, politici publice, media și dezvoltarea inovației sociale și comunitare.

În anul școlar 2019-2020, 135 de cadre didactice, susținute de Teach for Romania, predau în 108 școli din 17 județe.

Detalii despre înscrierea în programul Teach for Romania găsiți AICI.

Comunicatul integral al Teach for Romania:

”Teach for Romania recrutează generația a VII-a de lideri în educație!

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală care caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învățământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile.

Organizația a apărut ca răspuns la inechitatea educațională, oferind elevilor șansa la un viitor mai bun prin educație și prin modele. Profesorii și învățătorii pregătiți de Teach for Romania pornesc la drum cu motivația unei relații strânse elev-profesor, care se bazează pe abilitatea de a relaționa cu elevii, pe încredere reciprocă, susținere, entuziasm și încurajare. Teach for Romania merge dincolo de predare și le oferă acestor copii o șansă reală de reușită cu ajutorul profesorilor care devin adevărați mentori.

În momentul de față, în anul școlar 2019-2020, 135 de cadre didactice (80 de participanți în program și 55 alumni în școli publice) predau în 108 școli și lucrează cu aproximativ 10.000 de copii, din 17 județe.

Ce profil căutăm?

Ne dorim să creștem comunitatea Teach for Romania selectând acei oameni în care descoperim un potențial de leadership, oameni cu motivația puternică de a produce un impact pozitiv în educația românească și de a reduce inechitatea educațională din comunități vulnerabile. Pe cei care au curajul și determinarea de a înfrunta provocările acestor comunități, care cred în potențialul fiecărui copil și își doresc să parcurgă o călătorie transformațională de 2 ani, ce generează schimbări pozitive atât la ei, cât și la elevii cu care vor lucra.

Care este parcursul unui participant în program?

Recrutarea se desfășoară pe parcursul a 5 runde de înscriere, ultimele termene limită fiind 24 februarie și 30 martie 2020.

Candidații vor completa un formular inițial de înregistrare, urmat de formularul de înscriere. Pentru mai multe detalii, cei interesați pot accesa site-ul: http://teachforromania.org/devino-profesor/de-ce/

Ulterior acestei etape, candidații acceptați vor trece printr-un program intens de pregătire în leadership și educație, urmând ca, din septembrie 2020, să lucreze ca profesori sau învățători într-o școală de stat, timp de doi ani. Posturile pe care le vor ocupa candidații Teach for Romania vor fi în zone peri-urbane şi rurale, care corespund cerințelor programului.

Pregătirea și susținerea continuă a participanților pe parcursul celor 2 ani au ca scop dezvoltarea unor competențe necesare pentru a putea susține învățarea în școlile ce se confrunta cu provocări și pentru a deveni lideri capabili de schimbări sistemice în educație. Formarea cadrelor didactice se realizează prin metode precum training, mentorat, coaching, peer learning (comunitate de practică și învățare) și susținere continuă, printr-o echipă de consilieri-mentori. Impactul este vizibil atât la nivelul participanților (învățători/profesori), cât și la nivelul elevilor, direcțiile de schimbare vizate fiind: analfabetism (inclusiv cel funcțional), abandon școlar, îmbunătățirea abilităților socio-emoționale.

La finalul celor doi ani, absolvenții programului sunt sprijiniți în calitate de alumni să aibă activități cu impact în societate prin creșterea competențelor în 5 direcții strategice: în cadrul școlilor din România, în formarea și dezvoltarea profesorilor, politici publice, media și dezvoltarea inovației sociale și comunitare.

„Participanții în programul Teach for Romania resimt această experiență ca o oportunitate incredibilă de a avea o carieră cu sens și satisfacție, de a face ceva care poate influența nu doar viețile și parcursul unor copii, ci societatea în care trăim. Mai mult, pentru ei este acel context în care se dezvoltă ca oameni și ca profesioniști, pregătiți de organizație și sprijiniți de o comunitate frumoasă de oameni cu o motivație puternică de a schimba în mai bine România. Suntem nerăbdători să îi întâlnim pe acești oameni ambițioși care vor forma următoarea generație de profesori Teach for Romania”, povestește Costin Corbeanu, Recruitment&Onboarding Manager.

Criterii de eligibilitate

Sunt eligibili cetățenii români, indiferent de vârstă sau de experiență anterioară de predare, absolvenți ai unei forme de de învățământ superior sau studenți în an terminal, care sunt dispuși ca timp de doi ani să devină profesori și învățători încadrați în sistemul de învățământ de stat, într-o școală dintr-o comunitate vulnerabilă.

Teach for Romania caută și pregătește cei mai valoroși români pentru a deveni lideri în educație, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile. În anul 2019-2021 județele țintă sunt: Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, București, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Prahova, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

Organizația face parte din rețeaua globală Teach for All, care unește sub aceeași misiune a reducerii inechității educaționale membri din 53 de țări, de pe 6 continente. În acest moment, Teach for All numără 14.000 de profesori și 62.000 de alumni.

Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați:
https://teachforromania.org/devino-profesor/de-ce/
https://teachforromania.org/frequently-asked-questions/
https://www.facebook.com/teachforromania/”

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here