Olimpiada Internaţională de Geografie: Elevii români au câștigat patru medalii la ediția din acest an

0
Foto: edu.ro

Elevii români au obținut patru medalii la Olimpiada Internaţională de Geografie 2019. O medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz reprezintă palmaresul echipei noastre la competiția desfășurată în Hong Kong/China, în perioada 30 iulie – 5 august 2019, la care au participat peste 190 de elevi din 48 de ţări.

Lotul olimpic al României, prezent la a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, a obţinut patru distincții: o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz, informează Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

După medalia de aur reușită în 2018, în competiția găzduită de Canada, Andrei Sandu (clasa a XII-a/Colegiul Național din Iași) și-a adăugat în palmares, anul acesta, o performanță similară, precizează sursa citată.

Elevii laureați cu argint sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XII-a/Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași), medaliată cu aur în 2018, şi Marian-Răzvan Popescu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București).

Alexandru-Gabriel Chivu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) a fost medaliat cu bronz.

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi). Selecția a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Geografie din anul școlar 2018-2019. Pregătirea lotului s-a desfășurat la Iași.

Citește și: O medalie de bronz pentru lotul României la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.