Subiecte Istorie, Bacalaureat 2019. Ce subiecte au primit candidații UPDATE

0

BACALAUREAT 2019. Absolvenții de liceu de la profilul umanist au susținut, miercuri, proba la Istorie. Subiectele și baremul vor fi publicate pe subiecte.edu.ro. SparkNews.ro va prezenta baremul și subiectele imediat ce vor fi publicate de Ministerul Educației.

UPDATE Subiectele la Istorie au fost publicate pe subiecte.edu.ro. Detalii aici.

UPDATE La subiectul I de la proba la Istorie, absolvenții clasei a XII-a de la profilul umanist au avut de rezolvat cerințe pe baza a două texte (A – „O istorie sinceră a poporului român – F. Constantin” și B – „Istoria României” – M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, S. Papacostea), relatează Mediafax.

Subiectul II conține, la fel, un set de cerințe pe baza unui text: ”Istoria ilustrată a românilor pentru tineri” – I. A. Pop).

Subiectul III a presupus elaborarea în două pagini a unui eseu despre spațiul românesc în Evul Mediu, având în vedere anumite cerințe.

UPDATE  La primul subiect de la Istorie, candidații au avut de rezolvat mai multe cerințe pornind de la un text despre comunism și Uniunea Sovietică, relatează stirileprotv.ro. La subiectul III, elevii au avut de scris un eseu pe tema spațiului românesc în perioada Evului Mediu.

Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au continuat, miercuri, cu testul la proba obligatorie a profilului. Joi va avea loc ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării.

SparkNews.ro va publica baremul și subiectele primite de candidați la proba de Istorie imediat ce vor fi disponibile pe subiecte.edu.ro

Modele de subiecte la Istorie, publicate de Ministerul Educației pentru Bacalaureat 2019:

Ce s-a dat la Istorie la BAC 2018:

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 8 iulie, până la ora 12:00, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie.

Conform Ministerului Educației, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi din toate promoţiile (116.316 candidați din promoția curentă, respectiv 19.771 de candidați din promoțiile anterioare).

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Calendarul examenului de bacalaureat național 2019, prima sesiune (iunie – iulie 2019) – Probele scrise: 

  • 1 iulie 2019: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2019: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 3 iulie 2019: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2019: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

Rezultate BAC 2019, prima sesiune:

  • 8 iulie 2019: Afișarea rezultatelor (până la ora 12,00)
  • 8 iulie 2019: Depunerea contestațiilor (orele 12,00 – 16,00)
  • 9 – 12 iulie 2019: Rezolvarea contestațiilor
  • 13 iulie 2019: Afișarea rezultatelor finale

Modele de subiecte BAC 2019 – probele scrise:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.